Češi mohou získat až 4 pracovní dny měsíčně navíc díky novým technologiím

Praha 13. prosince, 2017 – Čeští zaměstnanci věří, že lepší přístup k technologiím by jim mohl každý měsíc ušetřit až 3,8 pracovního dne. Dle výsledků průzkumu, který si nechala zpracovat společnost Ricoh Europe.

Efektivnější práce dokáže ušetřit čas zaměstnancům a zvýšit produktivitu.

V celé Evropě, téměř polovina (47 %) ze 3 600 dotazovaných pracovníků není přesvědčena o tom, že technologie a stávající vybavení na pracovišti jim umožňují dosahovat maximální produktivity. Z výzkumu jasně vyplývá, že dychtí po digitalizaci pracovišť, přičemž 59 % se domnívá, že inovativní technologie bude mít pozitivní vliv na jejich pracovní den.

Javier Diez-Aguirre, viceprezident pro korporátní marketing společnosti Ricoh Europe, doplňuje: „Pokud jde o zvyšování produktivity, zaměstnavatelé nevyužívají technického potenciálu a kvůli nevalnému přístupu k technologiím dokonce plýtvají časem svých zaměstnanců. Náš průzkum jasně ukazuje, že pracovníci po celé Evropě chtějí, aby jim zaměstnavatelé pomohli k vyšší produktivitě. Lepší technologie přinášejí značné výhody jak společnosti, tak zaměstnancům. Podporou efektivnější a chytřejší práce se šetří čas i peníze.”

Objem času, jaký by podle vlastního odhadu zaměstnanci dokázali měsíčně ušetřit, kdyby mohli používat technologie pro efektivnější práci, se napříč Evropou liší. Ve Francii se domnívají, že by tím získali 1,8 dne měsíčně navíc, zatímco v Rusku je to 5,6 dne – takřka celý jeden pracovní týden. Počet dnů v jednotlivých zemích:

Země

1,8

Evropský průměr

3,5

„Zaměstnanci chápou pozitivní roli nových technologií i to, jak pomáhají firmám v růstu. Vedení společností nyní musí uvažovat o tom, jak využít nové technologie k odhalení skrytých rezerv v produktivitě, zvýšení flexibility a rychlosti provádění úkonů,“ ještě dodal Diez-Aguirre.

Poznámka: Počet dnů ušetřených měsíčně = Celkový počet minut ušetřených ročně (‘Průměrný počet minut, které zaměstnanci uvedli, že by mohli ušetřit’ x ‘počet pracovních dnů za rok v jednotlivých zemích’) / 12 / 60 / 7,5

Počet pracovních dnů v roce = ‘252 (celkový počet pracovních dnů v roce 2017) – minimální doba dovolené v každé zemí

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz