BASF a Ricoh uzavřeli partnerství. Cílem je inovace v aditivní výrobě

Praha, 7. prosince, 2017 – Přední světová chemická společnost BASF a společnost Ricoh, přední dodavatel technologií v oboru laserových sintrovacích čili spékacích strojů pro 3D tisk práškovými plasty, uzavřely nové partnerství.

Společnosti BASF a Ricoh začaly spolupracovat na vývoji, výrobě a aplikaci aditivních materiálů a chtějí na trh přinést další inovace.

V rámci partnerské spolupráce se budou věnovat také vývoji nových materiálů pro tiskárnu RICOH AM S5500P, která je instalována v centru vývoje aplikačních technologií společnosti BASF 3D-P v Heidelbergu. Tato dohoda zvýší schopnosti špičkových SLS tiskáren Ricoh pro tisk práškovými plasty technologií „spékáním“.

Josef Fleissig, produktový manažer pro produkční tisk Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia, doplňuje: „Pro širší úspěch na trhu s aditivními materiály bude v nadcházejících letech rozhodující pokrok materiálových věd. Zásadní objevy v tomto oboru vydláždí cestu zavádění kreativních novinek do nových oborů a odvětví. V partnerské spolupráci s BASF, jedním z největších výrobců materiálů na světě, můžeme vzájemně rozvíjet své odborné znalosti, abychom naplňovali specifické a velmi pokročilé nároky zákazníků na finální produkty.“

Dr. Dirk Simon, ředitel divize pro globální obchod společnosti BASF 3D Printing Solutions GmbH, k tomu uvádí: „V tomto partnerství se propojuje statut Ricohu jako uznávaného výrobce SLS strojů a naše odborné znalosti v oblasti materiálů a jejich aplikace v sériové výrobě. Naše spolupráce umožní našim zákazníkům expandovat v průmyslovém využití aditivních materiálů a zároveň zvýšit produktivitu a efektivitu práce.“

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz