Důležité bezpečnostní informace o produktu

Praha, 6. listopadu, 2018 – Společnost Ricoh Company, Ltd. a její dceřiné společnosti a pobočky („Ricoh“) by chtěly informovat o tom, že na jednom typu zařízení z řady multifunkčních barevných tiskáren došlo ke dvěma izolovaným případům přehřátí.

Série MP C2003, MP C2503, MP C3003, MP C3503, MP C4503, MP C5503, MP C6003

Na jednom typu zařízení z řady multifunkčních barevných tiskáren, které byly vyrobeny před květnem 2014, došlo ke dvěma izolovaným případům přehřátí.

Ricoh bez prodlení podnikl náležité kroky a po zevrubném vyšetření incidentů dospěl k závěru, že ve velmi vzácných případech může hrozit nebezpečí přehřátí některých elektrických komponent dotčeného přístroje, což by mohlo představovat případné riziko požáru.

Přestože se jedná o velmi vzácné případy, Ricoh bere velmi vážně jakýkoli potenciální problém týkající se bezpečnosti výrobků. Z toho důvodu již zajistil upgrade drtivé většiny modelů instalovaných v terénu, kterých by se tento nedostatek mohl týkat, a to proto, aby minimalizoval riziko takových nahodilých incidentů v budoucnu. Toto upozornění vydáváme se záměrem, abychom se ujistili, že upgrade bude proveden na veškerých prodaných přístrojích. Máte-li uzavřenou smlouvu o údržbě týkající se výše uvedených modelů, nezbytná úprava na vašem přístroji by již měla být provedena.

Zákazníci, kteří využívají několik zbývajících dotčených modelů, u nichž dosud nebyla provedena nezbytná oprava, a nebyli kontaktováni zástupcem společnosti Ricoh, by měli okamžitě kontaktovat zástupce společnosti Ricoh na čísle uvedeném níže k naplánování servisní návštěvy pro dané zařízení. Požadovaná bezpečnostní opatření budou provedena zdarma pro všechny uživatele dotčeného modelu.

Společnosti Ricoh Vám děkuje za pochopení a omlouvá se. Náš tým usilovně pracuje na tom, aby minimalizoval jakýkoliv dopad, který daná situace může mít na naše zákazníky. Usilujeme o to, abychom našim zákazníkům poskytovali produkty a služby nejvyšší kvality.

A)   Dotčené modely

Následující postup popisuje, jak se ujistit, je-li právě vaše zařízení incidentem dotčeno, a to kontrolou sériového čísla na stránkách ricoh.com.

1.    Zkontrolujte sériové číslo svého stroje podle postupu níže

Kliknutím na následující odkaz otevřete stránku s potvrzením sériového čísla.
[http://www.ricoh.com/info/2018/0427_1_check.html]

·         Tato webová stránka je umístěna na stránkách ricoh.com

·         Na stránce se nezobrazuje žádný text

2.    Zadejte své sériové číslo na uvedeném formuláři a klikněte na tlačítko [à]

3.    Stav Vašeho stroje se zobrazí následovně

·        Váš stroj není dotčen nebo na něm již byla provedena nezbytná bezpečnostní opatření. Není potřeba podnikat žádné další kroky.

·           Na vašem stroji ještě nebyla provedena nezbytná bezpečnostní opatření. Kontaktujte prosím společnost Ricoh na čísle uvedeném níže.

B)   Kontaktní informace

Zákaznické služby a servis pro Českou republiku:

e-mail: helpdesk@ricoh.cz

Servisní portál: https://web.ricoh.cz/WSD/