IBM a Ricoh mění meetingy nejen v korporacích díky interaktivním tabulím s technologií Watson

Ricoh Europe, 7. března 2017 – Společnosti IBM (NYSE: IBM) a Ricoh oznámily výrazný posun a pokrok v rámci korporátních zasedacích místnostech pomocí nové interaktivní tabule Ricoh (Interactive whiteboards, ITW). ITW umožňují použití kognitivní technologie, která využívá inteligenční a hlasové technologie Watson od IBM k aktivní podpoře lidí během meetingů, prostřednictvím reakce na příkazy, zaznamenávání poznámek a dokonce i překlady do cizích jazyků.

Budoucnost pracovišť začíná právě teď! Technologie používaná během meetingů se stává jejich účastníkem. Společnosti přicházejí s novými efektivními nástroji a tím podněcují vyšší zapojení svých zaměstnanců.

Intelligent Workplace Solution (Inteligentní řešení pro pracoviště) využívá IBM Watson IoT a interaktivní tabule Ricoh (ITW) ke změně způsobů v rámci meetingů, a to prostřednictvím nových intuitivních funkcí, které lze ovládat hlasem. Systém Watson nejen naslouchá příkazům, ale je to i aktivní účastník meetingů, který používá analýzy v reálném čase a pomáhá vést diskuze tak, aby týmy mohly činit rychlejší a lepší rozhodnutí.

Společnosti zjišťují, že většina informací sdílených a diskutovaných během meetingů se mohou ztratit nebo prostě být zapomenuty. Ricoh proto zavádí nové inovativní řešení do svého portfolia nabízených služeb, aby svým zákazníkům pomohla neustále zlepšovat efektivitu a produktivitu práce. Obdobně i IBM vidí, díky vysoké schopnosti učit se technologie Watson, budoucnost v řadě různých smart funkcí v rámci podpory nejen korporátních meetingů.

Harriet Green, GM, Watson Internet of Things, Commerce & Education a Mona Abutaleb, SVP of Services, Ricoh Americas, s interaktivní tabulí umožňující použití kognitivní technologie.

„Naším cílem je poskytnout zaměstnancům a společnostem efektivní a chytré nástroje, které zautomatizují administrativní kancelářské procesy a umožní lidem soustředit se na úkoly a nápady, které přinášejí hodnotu pro jejich podnikání,“ řekl Hidetsugu Nonaka, Corporate Senior Vice President, Ricoh Company, Ltd. „Spolu s IBM jsme vytvořili Intelligent Workplace Solution, které přináší revoluci v oblasti meetingů. Nejedná se jen o monitor, interaktivní tabule umožňující použití kognitivní technologie a využívající technologii Watson se stává aktivním účastníkem, který bude například zapisovat poznámky z meetingu či stavět pomyslné mosty mezi zaměstnanci na různých místech. Řešení má ambici stát se základním kamenem meetingů dnes i v budoucnosti.“

Mezi funkce nového řešení patří:

• Jednoduché hlasové ovládání meetingů. Jakmile meeting začne, kterýkoliv zaměstnanec, ať už osobně přítomný, nebo nacházející se v jiné zemi a připojený na dálku, může snadno ovládat, co je právě zobrazeno na monitoru, včetně posouvání slidů. Vše za pomocí jednoduchých hlasových příkazů.

• Překlad meetingu do cizího jazyka. Intelligent Workplace Solution dokáže překládat slova mluvčího do několika dalších jazyků a zobrazovat je na obrazovce nebo v transkripci.

• Meetingy, k nimž se lze snadno přidat. Díky propojení osobní služební karty dokáže Intelligent Workplace Solution zaznamenat docházku na meetingu a sledovat klíčové body programu, aby bylo zajištěno, že budou prodiskutována všechna klíčová témata.

• Schopnost zachytit vedlejší diskuze. Během meetingu mohou zaměstnanci vést vedlejší konverzace, které se mohou objevovat na interaktivní tabuli také.

„Spolupracující zaměstnanci jsou jádrem úspěšného byznysu. Naše řešení spojuje i nesourodé týmy dohromady a umožňuje jim být produktivní a efektivní,“ komentuje Harriet Green, GM, Watson Internet of Things, Commerce & Education. „Díky technologiím Watson IoT od IBM nejsou interaktivní tabule Ricoh jen pasovní průvodci meetingem; podněcují otevřenou výměnu nápadů, usnadňují týmům spolupráci a umožňují realizaci meetingů.“

Nyní IBM instaluje více než 80 interaktivních tabulí ve svém novém globálním ústředí pro Watson IoT v německém Mnichově. Týmy produktových vývojářů IBM v Mnichově tak mohou pořádat meetingy s kolegy na dalších místech, jako je Japonsko, Brazílie a USA. Máte-li zájem o podrobnosti týkající se Intelligent Workplace Solution, navštivte prosím www.ricoh-europe.com/ibm-watson.

Ricoh je globální technologická společnost, která již více než 80 let mění lidem způsob práce.  V souladu s firemním mottem – imagine. change. – dává Ricoh společnostem i jednotlivcům prostřednictvím svých služeb a technologií nástroje, které jsou inspirací pro inovaci, podporují udržitelnost a podněcují obchodní růst. Mezi tyto nástroje patří systémy pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro produkční tisk, vizuální komunikační systémy, digitální fotoaparáty a průmyslové systémy.

Sídlo společnosti je v Tokiu a skupina RICOH působí přibližně ve 200 zemí a regionů. Ve fiskálním roce, který skončil 31. 3. 2016, vykázala skupina Ricoh celosvětově tržby dosahující 2,209 miliard jenů (asi 19,6 miliardy USD).

IBM’s Global Momentum ve Watson IoT

V rámci globální investice ve výši 3 miliard dolarů, vyčlenila společnost IBM více než 200 milionů dolarů pro svou globální centrálu Watson IoT v Mnichově. Tato investice, která patří k vůbec největším investicím v Evropě v historii firmy, je reakcí na zvyšující se poptávku zákazníků, kteří mají zájem o transformaci svého provozu pomocí kombinace technologií IoT a umělé inteligence (Artificial Intelligence technologies). V současné době má IBM 6 000 klientů, kteří globálně využívají Watson IoT řešení a služby, přičemž přibližně 4 000 z nich se zapojili teprve před 8 měsíci.

Ústředí IBM Watson IoT bude domovem pro vůbec první kognitivní IoT laboratoře, kde klienti a partneři mohou s více než 1 000 výzkumníky, inženýry, vývojářy a experty společnosti IBM spolupracovat na inovacích pro automobilový průmysl, elektroniku, výrobu, zdravotnictví či pojišťovnictví. Rovněž budou moci využívat interaktivní Client Experience Center  vybavené nejnovějšími technologiemi, které bude názorně ukazují možnosti využití Watson IoT v automobilech, průmyslových budovách či konkrétních přístrojích.

www.ibm.com/iot

Mgr. Hana Chytrá

Email: hana.chytra@ricoh.cz

Mob: +420 732 831 540

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.