Juergen Freier se stane ředitelem oddělení prodeje divize Komerčního tisku společnosti Ricoh

Praha, 23. září 2019 – Jmenováním Juergena Freiera do funkce ředitele úseku prodeje divize Komerčního tisku společnosti Ricoh Europe se společnost ještě více zaměřuje na podporu klientů v jejich analogovo-digitální transformaci.

Juergen bude pomáhat zákazníkům s jejich transformací z analogu na digitál.

Juergen Freier má bohaté zkušenosti, které získal jako dodavatel nových technologií, kdy svým zákazníkům pomáhal účinně se vyrovnat s měnícími se požadavky trhu a podporoval jejich úspěšný růst, a kromě toho sám jako komerční tiskař využíval nejnovější technologie k rozvoji svého podnikání.

Svou kariéru v polygrafickém průmyslu zahájil v roce 1991 v Heidelbergu. V roce 2003 podnikl velký krok a nastoupil do jednoho z největších evropských vydavatelství Gruner & Jahr jako ředitel úseku prodeje. Poté se stal generálním ředitelem firmy Meiller Direct, která se specializuje na přímý marketing, a následně působil ve funkci ředitele prodeje a marketingu u jednoho z největších evropských poskytovatelů tiskových služeb (PSP) firmy Prinovis.

V roce 2011 se vrátil na pozici na straně dodavatele, a to jako generální ředitel výrobce tiskových dokončovacích systémů Polar-Mohr. Do společnosti Ricoh Europe přichází z HP, kde ještě nedávno působil jako generální ředitel Indigo a Inkjet Webfed v regionu EMEA.

Juergen Freier k tomu říká: „Jsem nadšený, že se chopím této role v době, kdy se klienti snaží zahájit nebo urychlit svůj přechod z analogového na digitální. Těším se, že budu moci propojit své znalosti z oboru s inovativním hardwarem a softwarem značky Ricoh a ukážu poskytovatelům tiskových služeb, jak podchytit tržní příležitosti, které nabízí digitální tisk. Už se nemohu dočkat, až začnu.“

Juergen fantasticky doplní náš zkušený, dynamický tým,“ říká Eef de Ridder, viceprezident skupiny Komerčního tisku společnosti Ricoh Europe. „Má široký rozhled a bohaté znalosti, pokud jde o výzvy, se kterými se mohou naši zákazníci potýkat, a díky své odborné způsobilosti bude schopen s nimi spolupracovat a pomáhat jim naplňovat jejich obchodní potřeby a požadavky. Zprostředkuje jim možnost připravit se co nejlépe na transformaci, která jim ochrání jejich součastné podnikání a zároveň jim umožní zavádět nové způsoby práce a expandovat na nové trhy. Díky svým hlubokým znalostem a zkušenostem na trhu, které nasbíral jak v pozici dodavatele, tak na straně klienta, je pro tuto strategickou roli ideální.“

Juergen Freier nastoupí do funkce v divizi Komerčního tisku společnosti Ricoh Europe 1. listopadu.

Další informace najdete na stránkách www.ricoh-europe.com.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let inspiruje společnost Ricoh k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení a správu dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. Na konci fiskálního roku v březnu 2019 dosáhla Skupina Ricoh celosvětového obratu ve výši 2 013 miliard jenů (přibližně 18,1 miliardy USD).

RICOH Czech Republic s.r.o.

Jana Zajíčková

Tel: +420 702 245 128