Nová řada produkčních strojů Ricoh Pro™ C7200X zaujme především kreativní zákazníky

Praha, 28. března 2018 – Širší možnosti pro růst a zefektivnění nákladů díky specializaci a tím i možnost vyšší konkurenceschopnosti, přináší zákazníkům zabývajících se produkčním tiskem, nová řada barevných digitálních produkčních strojů.

Ricoh uvádí na trh novou řadu barevných digitálních produkčních strojů Ricoh Pro ™ C7200X

1. Řada pětibarevných produkčních tiskáren Pro C7200X (Graphic Arts Edition) byla navržena a zkonstruována pro umožnění vysoce kvalitního tisku zejména výtvarných a grafických děl.

2. Čtyřbarevná řada ProTM C7200 vznikala s cílem podpořit konkurenceschopnost reprografický firem a zejména tiskovým centrům snížit jejich provozní náklady.

Oproti vysoce úspěšné platformě Pro C7100X má nový model lepší stabilitu barev a zásluhou automatické kalibrace pomocí integrovaných senzorů, vylepšenou, digitálně řízenou registraci. Kromě toho pátá barevná stanice přináší více příležitostí pro aplikace s přidanou hodnotou.

Ricoh Pro™ C7200X zprostředkovává možnost tisknout bílou barvou v kombinaci s barvami CMYK při jediném průjezdu, což nejen zkrátí čas zpracování úloh, ale zvýší i atraktivitu zakázek zejména při využití barevných tiskových médií.

Neviditelný červený inkoust a vyšší rychlost

Řada Pro C7200X představí také neviditelný červený inkoust (Invisible RED), který je ideální pro tisk široké škály základních bezpečnostních nebo ochranných prvků. Růžový neonový inkoust (Neon Pink), který byl nedávno uvedený na trh i do generace pro C7100X, společně s bílým, čirým a neonově žlutým tonerem doplňují širokou škálu možností kreativního využití páté barvy.

Produktivita produkčních strojů byla navýšena na rychlost 85 / 95 stran za minutu. V duplexním modu lze potisknout média v délce až 700mm, při jednostranném tisku byl formát tiskového média prodloužen až na 1260mm. Stejně tak došlo i k vylepšení kvality tisku a navýšení rozlišením na  2400 x 4800 dpi. Zvýší se i produktivita pro široký rozsah médií, na která lze nyní tisknout při uvedené rychlosti do gramáže až 360 g/m2. Pro efektivní výrobu nové modely nabízejí také in-line dokončovací stroje. Na výběr je automatizovaný drátový vazač GBC eWire Binder, podavač dlouhých formátů BDT Banner Sheet LCT a víceúčelový stohovač Plockmatic, rovněž pro prodloužené formáty. Aktualizovaný 17palcový dotykový panel s intuitivním ovládáním zajistí příjemnější obsluhu a nastavení celé tiskové technologie, včetně katalogu papíru.

Pro tuto platformu je k dispozici řada digitálních front-endových (DFE) produktů pro produkční tisk např. Fiery od firmy EFI, tiskový řadič GWNX a TotalFlow Print Server R62A značky Ricoh. Jedná se o výkonný DFE umožňující vynikající integraci a různá řešení pracovních postupů.

„Nová řada Ricoh Pro C7200X představuje mimořádný soubor unikátních schopností,“ komentuje Josef Fleissig, Produktový manažer pro Komerční a průmyslový tisk společnosti Ricoh. „Především díky rychlejšímu zpracování úloh při různě velkých objemech zakázek a proměnlivých délkách média, reagují systémy na současné požadavky trhu a poptávku po komplexních řešeních. Nová vylepšení zvyšují kvalitu, produktivitu a hlavně využití strojů.“

Řada Ricoh Pro C7200X bude oficiálně představena 10. dubna v Lisabonu a poté bude prezentována na sérii dalších akcí po celé Evropě pod záštitou projektu Art of the New 2018. Všechny modely budou v rámci EMEA v prodeji od dubna, 2018.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz