Nová řada produkčních tiskáren Ricoh Pro™ C9200 edice Grafik Art zvyšuje ziskovost firem

Praha, 4. května 2018 – Poskytovatelé tiskových služeb mají nyní nástroj pro zvýšení obratu, snížení provozních nákladů a podporu růstu svého podnikání. To vše díky nové modelové řadě barevných digitálních produkčních strojů Ricoh Pro C9200.

Společnost Ricoh představila nový barevný stroj Ricoh Pro C9200

Řada Pro C9200 vychází z úspěšné technologie platformy Ricoh ProTM C9100 a nabízí vyšší kvalitu tisku s vynikající registrací papíru. Její nová technologie automatické diagnostiky barev zajišťuje barevnou konzistenci a stabilitu barev tím, že detekuje a upravuje jemné odchylky barevné tonality při tisku.

Rozšíření kapacity tiskových médií je možno díky schopnosti stroje tisknout na prodloužené formáty s délkou až 1030 mm při automatickém oboustranném tisku a při jednostranném tisku až do délky formátu 1220 mm s maximální gramáží 450 g/m2.

Produktivita těchto modelů se zvýšila na rychlosti tisku až 115 str./min. (A4) nebo 135 str./min (A4). Kromě toho ještě větší efektivitu a všestrannost umožňuje výběr přídavných zařízení, které lze do linky připojit pro výrobu široké škály tiskových aplikací. Nový, intuitivní, dotykový ovládací panel o velikosti 17“ zprostředkuje lepší ovládání a nastavení celé konfigurace stroje.

Nepřerušovaný provoz je možný zásluhou vylepšeného ovládání pro čištění. Maximální doba provozuschopnosti je zajištována vyměnitelnými jednotkami a funkcí doplnění toneru během tisku.

Pro tyto typy strojů je k dispozici řada digitálních front endových řadičů např. Fiery E-45 a E-85 od firmy EFI nebo vysoce výkonný tiskový server DFE TotalFlow R-62 od Ricohu, který nabízí vynikající integraci s různými řešeními předtiskové přípravy včetně Prinergy od společnosti Kodak a Apogee značky Agfa. Jako volitelná možnost je k dispozici podpora protokolu IPDS pro tiskové prostředí AFP datastream.

„Neexistuje žádná další barevná digitální platforma, která by výkonem a vlastnostmi odpovídala Ricoh Pro C9200,“ komentuje Josef Flessig, Produktový manažer pro Commercial&Industrial print Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia. „Všechny její pokročilé vlastnosti byly vyvinuty tak, aby byla schopna vyšší kvality, zakázkové výroby s širším rozsahem poskytovaných služeb, tiskem na širší výběr typů substrátů, k nimž patří syntetické materiály, průpisový papír a natírané i nenatírané papíry a obálky. To vše pomáhá poskytovatelům tiskových služeb maximalizovat provozuschopnost výroby, zvyšovat efektivitu s nižšími náklady a vyšším ziskem, a reagovat na stále rostoucí požadavky trhu.“

Modelová řada strojů Ricoh Pro C9200 bude k dispozici v regionu zemí EMEA od června 2018.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy. Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk