Ricoh vstupuje na trh průmyslového dekorativního tisku s flatbed tiskárnou ProT7210 s UV inkousty

Praha 17. října, 2017 – První flatbed digitální tiskárna s inkousty vytvrzovanými UV zářením Ricoh Pro T7210 plně splňuje potřeby průmyslových tiskařů a výrobců tiskovin.

Ricoh ProTM T7210 je první flatbed tiskárnou s UV inkousty

Tiskárna přináší širší možnosti individuálního nastavení, flexibilní přizpůsobení pro tisk menších formátů a rozmanitější výběr materiálů pro potisk.

Zařízení Pro T7210 je optimalizované pro průmyslový dekorativní tisk a zaručuje vysoce kvalitní zpracování obrazu spolu s velkou produktivitou tisku až 50 m2 za hodinu (ve standardním módu) nebo 100 m2 za hodinu při vysokorychlostním režimu. Širokým rozsahem použití cílí na průmyslový sektor a výrobky, jako jsou interiérové dekorace a stavební materiály, obzvláště neohebné a silné hmoty, včetně skla, dřeva, hliníkových kompozit a kovů.

„Ricoh Pro T7210 je naším špičkovým řešením ve vývoji nových technologií v oblasti inkoustového tisku,“ komentuje Josef Fleissig, Produktový manažer pro produkční tisk Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia. „Nová digitální tiskárna využívá původní technologii společnosti Ricoh pro inkoustový tisk a představuje novou hodnotu a potenciál na rychle se rozvíjejícím trhu.“

Pro zpracování obrazu využívá tiskárna rovněž původní technologii společnosti Ricoh a 12 robustních průmyslových tiskových hlav řady Ricoh MH54. Tyto hlavy zaručují vynikající výkon trysek a vysokou spolehlivost tisku a jsou optimalizované pro použití originálních UV inkoustů, rovněž značky Ricoh, které se vyznačují mimořádnými adhezními vlastnostmi a jsou vhodné pro velkou škálu pevných průmyslových materiálů.

Při maximálních rozměrech tisku 2,1 m × 3,2 m zvládne Pro T7210 potisk jedné desky nebo různých, předem nařezaných panelů, do maximální tloušťky 110 mm. Průmyslové tiskárny a výrobci grafiky tak budou moci tisknout přímo na celou škálu různých materiálů.

Ricoh Pro T7210 v regionu EMEA (Evropa, Afrika a Blízký Východ) se začne prodávat začátkem roku 2018. Tiskárna byla poprvé představena v polovině října na milánském veletrhu VISCOM Italia 2017, na výstavišti Fiera Milano, ve dnech 12. až 14. 10.2017.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

ww.ricoh.cz, www.ricoh.sk

Mobile: +420 604 297 454

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.