Ricoh pokračuje na své cestě v inovacích! Novinky na veletrhu slavily úspěch

Praha, 11. června 2018 – Ve dnech 29.5. - 31.5. 2018 se společnost Ricoh prezentovala na jubilejním 25. ročníku mezinárodního veletrhu REKLAMA POLYGRAF na výstavišti v Praze Letňanech. A úspěšně prodala všechna vystavená tisková zařízení!

Společnost Ricoh si letos připravila novinky v podobě  technologie pro přímý potisk textilu s označením DTG, komunikační a zobrazovací technologie vč. cloudových řešení a představila novinky a dostupná vylepšení k produkčním tiskovým strojům v aktuálním portfoliu. Vše bylo pod záštitou celoevropského konceptu The Art of the New, který se vine jako červená nit napříč všemi evropskými pobočkami. Hlavním motivem je „Síla barev – The Power of colour“, díky kterému chce Ricoh prezentovat na svých zařízeních hravost, kreativitu a nové tiskové možnosti pro své zákazníky.

Nejzásadnější novinkou byla tisková technologie s označením pro C7200SX, která navazuje na předešlou generaci - Pro C7100SX. V oblasti kvality tisku  nový model přináší větší rozlišení DPI, inovovaný přenos obrazu na papír a do rodiny tzv. 5tých barev přibily neonová růžová a invisible red. „Řada Ricoh Pro C7200x Graphic Arts Edition byla navržena tak, aby poskytovala vysoce flexibilní, kvalitní a kreativní tisk. Tyto kompaktní, prostorově nenáročné stroje zvládají tisk rychlostí 95 str./min. a 85 str./min a umí zpracovat rozmanitou škálu médií až do gramáže 360 g/m2. Mají podporu pro tisk na prodloužené formáty až do délky 1260 mm při jednostranném tisku a otevírají tak příležitosti pro nové možnosti a zakázky.“ zdůrazňuje přidanou hodnotu nového zařízení Josef Flessig, Produktový manažer Ricoh Czech Republic.

Barevné digitální tiskové stroje řady Ricoh Pro C7200x získaly také letos v květnu prestižní ocenění EDP Award na veletrhu FESPA v Berlíně.

V segmentu DTG – Direct To Garment -  společnost Ricoh představila technologie s přímým potiskem textilu, tisková zařízení Ri 3000 a Ri 100, které prezentovala přímo na stánku. O nové technologie byl velký zájem, zejména tiskárna Ri 100 je ideální pro kreativní firmy, kteří s potiskem textilu buďto začínají, nebo chtějí své služby rozšířit o nový profitabilní produkt.

Tiskárna Ri 100 pro přímý tisk na textil využívá univerzální piezoelektrickou inkoustovou technologii Ricoh, která dodává kvalitní tisk s vysokou ostrostí. Proměnlivá velikost kapky inkoustů umožňuje tisk detailních kreseb a fotografií s plynulým přechodem v rozlišení 1200 x 1200 dpi.“ doplňuje Josef Flessig.

Veletrh vnímáme velmi pozitivně, jedná se nyní již o jediné setkání laické i odborné polygrafické veřejnosti v České republice a na Slovensku. Máme možnost potkat se se svými zákazníky, prezentovat jim všechny novinky najednou a poslechnout si aktuality a trendy z trhu. Celkově byl pro nás veletrh velmi úspěšný, prodali jsme všechny vystavované stroje,  tedy C5200S, naši avizovanou novinku Pro C7200SX a tiskárnu ze segmentu DTG – Ri100. Pevně věříme, že zákazníci budou spokojeni a i díky našim tiskovým zařízením mohou neustále růst a přijímat nové zákázky“, komentuje Jakub Eremiáš, Director Commercial & Industrial Printing, Ricoh Czech Republic.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk