Ricoh aktualizoval zabezpečení ovladačů pro tiskárny a PC faxy

22. ledna 2020, aktualizováno 21.2.2020 V zájmu poskytování nejvyšší úrovně zabezpečení svým zákazníkům po celém světě společnost Ricoh soustavně posuzuje a kontroluje své produkty a služby.

V nedávné době jsme identifikovali potenciální nebezpečí spojené s některými našimi ovladači tiskáren a PC faxů (evidováno pod číslem CVE-2019-19363).

V reakci na tuto informaci jsme 22.1.2020 aktualizovali univerzální tiskový ovladač Ricoh, a abychom ještě vice zmírnili riziko, vytvořili jsme bezpečnostní patch pro ostatní tiskové ovladače zařízení Ricoh. Dne 19.2.2020 jsme tento  ovladač opět aktualizovali pro vyšší účinnosti proti potencionálnímu nebezpečí. Výrazně doporučujeme použít tuto nejnovější verzi.

Seznam dotčených ovladačů a tiskových technologií, včetně odkazů na aktualizové ovladače a patch najdete zde

Pokud používáte zmíněný ovladač a tiskovou technologii, proveďte prosím aktualizaci. Po provedení vlastních IT procesů se ujistěte, že všichni uživatelé mají na svých zařízeních nainstalovanou nejnovější verzi ovladače Universal Print Driver nebo že je nainstalován patch ostatních ovladačů tisku.

Společnost Ricoh doporučuje svým zákazníkům, aby postupovali podle osvědčených postupů a měli vždy nainstalovanou nejnovější verzi softwaru ovladače tiskárny.

Pokud se při provádění výše uvedených kroků setkáte s jakýmkoli problémem, obraťte se na místního zástupce společnosti Ricoh a požádejte o další podporu.

Doplnění pro zákazníky RICOH Czech Republic a RICOH Slovakia

• V případě, že Vám RICOH poskytuje komplexní tiskové služby včetně správy tiskových front a ovladačů budete postupně kontaktováni našimi pracovníky, kteří v součinnosti s Vašimi IT pracovníky provedou potřebné změny.

• V případě, že využíváte zařízení RICOH bez komplexních služeb, kontaktujte Vaše příslušné IT pracovníky pro prověření situace a provedení potřebných úkonů

• V případě, že využíváte zařízení RICOH bez komplexních služeb a nedisponujete potřebnou IT kapacitou, společnost RICOH Vám může pomoct prověřit situaci jako placenou službu, případně poskytnout provedení potřebných úkonů a zvýšení bezpečnosti Vaší sítě.

RICOH Czech Republic s.r.o.

Jana Zajíčková

Tel: +420 702 245 128

E-mail: jana.zajickova@ricoh.cz

Homepage: www.ricoh.cz

Copyright 2020 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.