Ricoh akvizicí společnosti DocuWare posiluje svoji pozici v oblasti digitálních pracovišť

Praha, 2. června 2019 – Společnost Ricoh dnes oznámila definitivní dohodu o získání společnosti DocuWare, předního poskytovatele softwaru pro správu obsahu.

Společnost DocuWare se sídlem v Německu a ve Spojených státech poskytuje prostřednictvím cloudových a on-premise (lokálních) instalací, svým zákazníkům software pro správu dokumentů a automatizaci pracovních postupů více než 12 000 zákazníkům ve více než 90 zemích světa prostřednictvím sítě 600 partnerů.

David Mills, Corporate Senior Vice President, Ricoh Company Ltd, říká: „Naším úmyslem je budovat prosperující firmu, která splňuje rostoucí potřebu společností po celém světě digitalizovat své podnikové aktivity a pracoviště, ať jsou kdekoli. Vidíme silnou poptávku našich zákazníků maximalizovat hodnotu svých dokumentů a obchodního obsahu, aby podpořili svůj růst. Dohoda, kterou jsme vytvořili se společností DocuWare, lídrem trhu, s orientací na cloudová řešení pro řízení obsahu, je nesmírně důležitým krokem při plnění této potřeby. Jsme potěšeni dalšími možnostmi, které budeme schopni nabídnout současným i novým zákazníkům. “

Ricoh má dlouhodobé partnerství s DocuWare a využívá jejich software jak interně ve svých vlastních provozech, tak i ve spolupráci se stávajícími zákazníky. Mills dodává: „DocuWare odstraňuje starosti a náklady plynoucí z obchodních procesů, pomáhá snižovat lidskou chybu, a co je důležité, zvyšuje efektivitu podnikání tím, že uvolňuje cenný pracovní čas zaměstnancům. Naší ambicí v Ricohu je „posílit digitální pracoviště“. V praxi to znamená rychlejší a pohodlnější propojení lidí s informacemi, zlepšení komunikace a kreativity; synergie mezi Ricoh a DocuWare mluví přímo k této ambici. DocuWare bude samostatná dceřiná společnost společnosti Ricoh a jsme odhodláni udržovat a rozvíjet tento velmi úspěšný partnerský program, a to prostřednictvím rozšiřování obchodní sítě a investic do dalšího vývoje produktů. DocuWare je bezproblémově integrovatelný s našimi novými multifunkčními tiskárnami série IM C, a to prostřednictvím technologie Ricoh Smart Integration, to zákazníkům poskytuje jednoduchý, bezpečný způsob skenování dokumentů a jejich přímé vkládání do vysoce efektivního a inteligentního pracovního procesu. “

Mills pokračuje: „Společnost Ricoh jako dlouholetý partner Ricoh chápe sílu kanálu DocuWare, který našim zákazníkům přináší řešení správy dokumentů a automatizaci pracovních procesů. Společnost Ricoh chce posílit a rozvíjet tuto cestu a je odhodlána pomáhat a učit se od DocuWare a jeho řídícího týmu.

Stephen Palmer, výkonný ředitel Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia, dodává: „Jedná se o velmi významnou akvizici pro společnost Ricoh na celém světě. Posiluje naše portfolio a naši strategii v oblasti digitálních pracovišť se zvýšeným důrazem na IT a digitální služby. Pro Českou republiku a Slovensko nám to časem umožní rozšířit škálu služeb a technologií, které jsme schopni nabídnout našim zákazníkům. “

Dr. Michael Berger a Max Ertl, prezidenti DocuWare, shrnují: „DocuWare má odvážný plán růstu, který zahrnuje poskytnutí, současným i budoucím partnerům, špičkovou technologii pro správu dokumentů a automatizaci pracovních postupů. Mít společnost Ricoh jako silného investora a vlastníka nám dává jistotu, že můžeme dosáhnout našich cílů a být i nadále spolehlivým, důvěryhodným a inovativním poskytovatelem pro všechny partnery a zákaznickou komunitu společnosti DocuWare. “

Ricoh investuje do služeb digitálních pracovišť, a to jak organicky, tak prostřednictvím akvizic. Akvizice DocuWare je v souladu se strategií Ricoh, jejímž cílem je rozšíření nabídky v oblasti digitální transformace pracovišť.

Očekává se, že dohoda s DocuWare bude uzavřena v průběhu léta 2019, po schválení akvizice příslušnými úřady pro hospodářskou soutěž v Německu a Rakousku a dokončení dalších obvyklých podmínek. Po dokončení této transakce bude DocuWare působit jako dceřiná společnost společnosti Ricoh v čele s Michaelem Bergerem a Maxem Ertlem, kteří budou i nadále působit na pozicích prezidentů společnosti. .

O DocuWare

Řešení pro automatizaci dokumentů společnosti DocuWare přinášejí inteligentní digitální dokumentový proces a řízení dokumentů, která nastavují nové tempo produktivity pracovníků a výkonnosti podniků. Cloudové služby společnosti DocuWare jsou bez kompromisu uznávaným nástrojem pro digitalizaci, automatizaci a transformaci klíčových procesů. DocuWare působí v 90 zemích se sídlem v Německu a USA.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let inspiruje společnost Ricoh k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení a správu dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. Na konci fiskálního roku v březnu 2019 dosáhla Skupina Ricoh celosvětového obratu ve výši 2 013 miliard jenů (přibližně 18,1 miliardy USD).

Další informace najdete na stránkách www.ricoh-europe.com

RICOH Czech Republic s.r.o.

Jana Zajíčková

Tel: +420 702 245 128