Ricoh získal dvě ceny za design v rámci GERMAN DESIGN AWARD 2018

Praha, 27. října, 2017 – Společnost Ricoh obdržela německou cenu za design pro rok 2018 hned ve dvou kategoriích „Zábava“ a „Počítače a komunikace“.

Vítěz

Kategorie „Zábava“

PENTAX K-1, SLR fotoaparát

Vítěz

Kategorie „Počítače a komunikace“

RICOH MP série 2555/3055/3555/4055/5055/6055, multifunkční tiskárna

PENTAX K-1 digitální SLR fotoaparát

Digitální „jednooká zrcadlovka“ PENTAX K-1 je vlajkovým modelem uznávané a oceňované série PENTAX K. Tento model je vybaven velkým obrazovým snímačem CMOS, jehož velikost odpovídá plnému formátu obrazu 35milimetrového filmu, aby mohl poskytovat snímky s vysokým rozlišením, potřebným pro náročnou práci a uměleckou tvorbu profesionálních i amatérských fotografů.

Model Pentax K prošel radikální změnou designu, ale přitom si zachovává své nejlepší tradiční vlastnosti, preciznost a poctivou konstrukci s výbornou ergonomií. Tradiční symbol těchto zrcadlovek, kryt pentaprismatického hledáčku, dostal modernější zaoblené tvary. Ergonomické tvarování bateriového gripu bylo rovněž vylepšeno několika zásahy, takže se pohodlně drží a výborně padne do každé ruky. A dále, pro rychlé vyhledávání či přímý výběr funkcí a zadávání dat byl nově přidán otočný volič.

Multifunkční tiskárna RICOH MP série 2555/3055/3555/4055/5055/6055

Záměrem při navrhování této digitální černobílé multifunkční tiskárny bylo dosáhnout propojení praktického využití a estetické přitažlivosti díky jednoduchému ovládání a komfortnímu používání.

Vstupní a výstupní zásobníky mají různé barvy, aby se uživatel snadno orientoval při skenování, kopírování nebo tisku. Uživatelské rozhraní na dotykové obrazovce poskytuje intuitivní ovládání podobně jako na chytrém telefonu. Rukojeť zásobníku papíru lze uchopit shora i zdola, což umožňuje snadnou manipulaci.

O German Design Award

Německá cena za design je prestižní mezinárodní ocenění, které propůjčuje nadace založená na podporu rozvoje designu z iniciativy německého spolkového sněmu (dolní komory německého parlamentu) v roce 1953.

Z výjimečných designových výrobků z celého světa získají nominaci do soutěže o německou cenu za design ty produkty, které doporučí Rada pro design. V rámci soutěže se udělují čtyři tituly: Zlatá cena, Vítěz, Zvláštní ocenění a Nominace. Zlatá cena, Vítěz a Zvláštní ocenění jsou propůjčeny produktům s nejlepším designem ze všech nominovaných.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.