Ricoh má novou akvizici, společnost ColorGATE Digital Output Solutions GmbH

Praha, 21. listopadu 2018 – Společnost Ricoh Company, Ltd. oznámila, že uzavřela smlouvu o koupi společnosti ColorGATE Digital Output Solutions GmbH (dále jen „ColorGATE“), předního developera a poskytovatele softwaru v polygrafickém průmyslu.

Společnost ColorGATE má výjimečnou erudicí v oboru správy barev. Tato akvizice posílí rostoucí obrat v oblasti průmyslového tisku společnosti. Převod akcií je naplánován na 30. listopadu 2018.

Německá společnost ColorGATE, založená v roce 1997 v Hannoveru, již přes 20 let přispívá k rozvoji tiskového průmyslu tím, že vyvíjí software pro velkoformátové a průmyslové tiskové platformy. ColorGATE je evropským lídrem v softwaru pro průmyslový tisk s rozsáhlou zákaznickou základnou. Jejich vlastní unikátní technologie pro správu barev, která umožňuje tisk a dekorování nejrůznějších podkladů a materiálů používaných pro balení, podlahové a nástěnné krytiny, stejně jako textilie a reklamní nápisy. ColorGATE je předním poskytovatelem softwaru pro optimalizovanou správu barev a pracovních postupů v rámci standardizace a automatizace rostoucích trhů digitálního tisku, a to včetně dekorací a textilu.

V únoru letošního roku společnost Ricoh oznámila nový strategický plán růstu, „RICOH Ignite“, v němž si vytkla za cíl posílit hodnotu své nabídky rozšířením portfolia tiskových technologií. Investice do ColorGATE je zatím nejčerstvějším krokem tohoto plánu.

Na podporu své činnosti v oboru průmyslového tisku společnost Ricoh nedávno založila „Globální technologické centrum průmyslového tisku“ a „Globální marketingové centrum průmyslového tisku“. Je příznačné, že obě střediska se nacházejí v Evropě, která se postupně stává centrem pro rozvoj trhů průmyslového tisku. Jsou tudíž cestou ke špičkovým technologiím a umožňují větší odezvu na potřeby trhu. Smyslem těchto center je zajistit marketing, strategické plánování a rozvoj obchodních vztahů a vývoj produktů ve spolupráci s partnery společnosti Ricoh na celém světě.

Peter Williams, viceprezident společnosti a generální ředitel divize Komerčního a průmyslového tisku Obchodní skupiny Ricoh, řekl: „Propojením patentované softwarové technologie společnosti ColorGATE s vlastními průmyslovými tiskárnami získá Ricoh řešení pro celý tiskový tok od předtiskové přípravy až po dokončovací zpracování. Současně tato akvizice umožní firmě ColorGATE rozšiřovat její vlastní působení v oboru průmyslového tisku a upevňovat si pozici na globálním trhu. Díky tomu budeme moci společně poskytovat lepší podporu zákazníkům v zájmu rychlejšího a hladšího přechodu z analogové výroby na digitální.“

Thomas Kirschner, spoluzakladatel společnosti ColorGATE, který bude i nadále působit jako CEO, řekl: „Jsme potěšeni, že si nás Ricoh vybral a budeme se moci podílet na jeho silné růstové strategii a současně budeme dál sloužit svým stávajícím zákazníkům, partnerům OEM a distributorům.“

O ColorGATE Digital Output Solutions GmbH

Název společnosti: ColorGATE Digital Output Solutions GmbH

Datum založení: 1997

Adresa: Hannover, Německo

Předmět činnosti: Vývoj a prodej softwaru pro správu barev, RIP, workflow atd.

Počet zaměstnanců: 35

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Mobile: +420 604 297 454