Ricoh představil v rámci Open Days nové tiskové zařízení RICOH Pro C9200

Praha, 22. října 2018 – Společnosti Ricoh Czech Republic & Formica CZ společně ve dnech 9. 10. - 11. 10. 2018 uspořádaly OPEN DAYS v Praze. Návštěvníci tak měli možnost vidět komplexní řešení kompletního tiskového provozu na jednom místě.

Široký výběr vzorků z produkce digitálního tisku Ricoh

Během tří říjnových dnů, kdy se OPEN DAYS konaly, navštívila prostory showroomu Ricoh v moderních prostorách Greenline Kačerov v Praze 4, desítky zákazníků jak z České republiky, tak ze Slovenska.

V segmentu archových produkčních zařízení byla návštěvníkům OPEN DAYS představena především novinka tohoto roku -  RICOH Pro C9200. Zákazníky zaujala především ofsetová kvalitu barevných přechodů a oboustranný tisk na kartonáž CKB Carrier v nejvyšší dostupné gramáži 380g a délce 700mm. Bylo to vůbec poprvé, kdy byl tento materiál, ze kterého se před Vánocemi vyrábí většina obalů, potištěn na archové digitální tiskárně. Představily se i další aplikace ve formě leporela z formátu 990x330 nebo vizitek na texturovaných papírech v gramáži až 500g. Všechny vzorky byly tištěny v nejvyšší rychlosti stroje bez zpomalení. V rámci zjednodušení výroby probíhala po celou dobu prezentace softwaru Ricoh TotalFlow, který šetří čas při přípravě zakázek a sledování celého výrobního procesu.

Ve spolupráci s FORMICA CZ byla většina produkce zpracována na dokončovacích strojích Duplo, Multigraf a Foliant. Na stroji Duplo 600i byly na místě vyrobeny stovky brožur formátu A4L, A5 v režimu ofsetové i digitální produkce. Aplikace spojené s řezáním, bigováním a perforací byly zpracovány na stoji Duplo DC 616 Pro, skládání a bigování na stroji Multigraf CF 375, laminace a aplikace metalické folie probíhala na stroji Foliant Vega 400A.

„Akce OPEN DAYS splnila očekávání nad míru, zúčastnilo se jí téměř 40 firem se skutečným zájmem o nabízenou technologii, z toho téměř 20 % společností bylo ze Slovenska. Velkou výhodou akce byla relevantnost návštěvníků, jelikož přišli zákazníci se skutečným zájmem“, uvádí Jakub Eremiáš, Commercial and Industrial Printing Director Ricoh Czech Republic.

O společnosti Formica CZ

Formica CZ je dodavatel profesionálních knihařských zařízení pro Českou a Slovenskou republiku. Do podvědomí svých zákazníků se společnost dostala již v roce 1995 jako jeden z nejvýznamnějších dovozců kancelářské techniky. Zásadním posunem v rozvoji společnosti bylo zahájení výroby jednostranných laminovacích strojů zn. FOLIANT. Od roku 2000 si firma postupně vybudovala vlastní distribuční síť ve více jak 80 zemí světa, kam úspěšně tyto stroje vyváží.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Mobile: +420 604 297 454