Ricoh připravuje nejmodernější technologii inkjetového tisku pro stávající i nové stroje

Praha, 5. března, 2018 – Společnost Ricoh oznámila, že učinila další krok na cestě k tomu stát se nejpokrokovějším výrobcem kontinuálních inkjetových strojů na světě a oznamuje vývoj nové inkoustové technologie.

Nový inkoust bude brzy uveden na trh jako další volba pro současné a budoucí uživatele kontinuálních inkoustových strojů Ricoh Pro ™ VC60000.

Ricoh oznámil novou technologii inkoustu pro své kontinuální barevné tiskové stroje Ricoh Pro VC60000

Směr, kterým Ricoh míří novou inkjetovu technologií, přispěje k dalšímu vylepšení již tak rozsáhlých možností jeho portfolia kontinuálních inkoustových strojů, které představují špičku na trhu. Díky desítkám let zkušeností společnosti Ricoh nasbíraných při vývoji tiskových hlav, technologie Waveform, tonerů či inkoustů, bude okamžitým přínosem pro zákazníky dnes i do budoucna. Při používání nových inkoustů zákazníci okamžitě poznají jejich výhody:

·         Inkousty jsou navrženy pro přímý tisk na tradiční ofsetové potahované substráty bez základních nátěrů. Výsledkem je flexibilnější, ekonomičtější a současně méně komplikovaný výrobní postup.

·         Spotřebitelé, kteří využijí tyto nejnovější inovované pigmentové inkousty, mohou očekávat vynikající trvanlivost, odolnost vůči vodě a spolehlivost tiskových hlav, podobně jako u stávajících inkoustů značky Ricoh. Vylepšený barevný gamut rozšíří možnosti pro různé druhy aplikací díky živějším barvám a sytější černé.

·         Jejich použitím se zvýší rychlost tisku na potahované substráty, což umožní větší objemy výroby (včetně migrace z ofsetového na digitální tisk) a zkrátí dobu pro uvedení tiskovin a propagačních materiálů na trh.

„Naši zákazníci jsou při zavádění průmyslových inkoustových řešení společnosti Ricoh do svých firem velmi úspěšní,“ uvedl Josef Fleissig, produktový manažer pro Commercial & Industrial Printing, Ricoh Czech Republic a Richo Slovakia.

„Budoucnost společnosti Ricoh a jejích zákazníků je vzájemně propojena díky schopnosti porozumět požadavkům trhu a snahami hledat řešení potřebná pro růst. Nové inkousty značky Ricoh jsou vynikajícím příkladem inovací zaměřených na nové příležitosti v reálném světě, především díky vylepšené barevnosti, vyšším rychlostem tisku a možností použití běžných druhů papíru v oboru komerčního tisku.“ doplňuje Josef Fleissig.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz