Ricoh Pro C5200s nabízí tisk na širokou škálu médií a řadu dokončovacích modulů

Praha, 13. února 2017 – Společnost Ricoh uvedla na trh řadu digitálních barevných archových tiskových strojů Ricoh Pro C5200s, které zákazníkům umožňují, díky svým novým flexibilním schopnostem, rozšířit svoji nabídku produkčních tiskových služeb.

Zařízení Ricoh Pro C5200s a Ricoh Pro C5210s jsou vhodná zejména pro klasická tisková centra - CopyShopy (print-for-pay business), komerční tiskárny, in-house tisky i velká korporátní reprografická či marketingová oddělení. Umožňují vysoce citlivý a kreativní tisk!

Nová řada pracuje s rychlostí tisku 65 a 80 stránek za minutu při rozlišení 1200 x 4800 dpi napříč širokou škálou médií, až do gramáže 360gsm. Díky velmi dobrému uživatelskému rozhraní integrované Knihovny médií je práce s papírem velmi intuitivní a přehledná. Kvalita tisku je srovnatelná s výstupy z vyšších tříd digitálních barevných archových tiskových strojů společnosti Ricoh. Snadná obsluha, edge-to-edge printinga zejména prodloužený formát až do délky 1260 mm jsou konkurence schopné tiskové vlastnosti, díky kterým zařízení plně vyhovují požadavkům trhu.

Výroba brožur je klíčovou aplikací pro mnohé poskytovatele tiskových služeb; Pro C5200s má volitelnou funkci krycích listů a finisher s možností sedlového sešívání a skládání.

"S novu řadou Ricoh Pro C5200s můžeme zajistit zákazníkům rozšíření jejich obchodního potenciálu," komentuje Josef Fleissig, Produktový manažer pro Produkční tisk Ricoh Česká republika a Slovensko. "Široký výběr potisknutelných médií a řada dokončovacích aplikací, dříve dostupných pouze u tiskových strojů Ricoh vyšší kategorie, jim umožní reagovat i na nízko objemové zakázky, včetně obálek a delších formátů s možností trojitého i čtyřnásobného skladu."

Řada Ricoh Pro C5200s má kapacitu zásobníků až 8.250 archů papíru, velmi dobře reaguje na časově náročné tiskové úlohy i když je v rámci úlohy potřeba změna tiskového média. Přestože se jedná o tiskové zařízení s vysokým produkčním výkonem, vyžaduje relativně malý prostor pro umístění a lze jej instalovat v různých pracovních prostředích.

Řada Ricoh Pro C5200s je již také dostupná pro český i slovenský trh. Poprvé se v rámci Evropy představí na veletrhu Sign & Print Scandinavia ve Stockholmu, který se koná 7. – 9. února 2017.

O společnosti RICOH

RICOH je světová technologická společnost specializující se na kancelářská tisková zařízení, řešení produkčního tisku, systémy pro správu dokumentů a IT služeb. Sídlo společnosti je v Tokiu, skupina RICOH operuje ve 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce 2015, který skončil 31. 3. 2015, vykázala skupina RICOH celosvětový odbyt v hodnotě 2 231 miliard yenů (asi 18,5 miliardy USD).

Většina výnosů společnosti pochází z prodeje produktů, řešení a služeb, které zlepšují interakci lidí a informací. RICOH také vyrábí digitální fotoaparáty, které vyhrály několik ocenění, a specializuje se na průmyslové výrobky. Značka RICOH je známá pro svou kvalitu technologií, výjimečné standardy svých služeb zákazníkům a podnět k udržitelnosti.

Pod korporátním sloganem imagine. change., RICOH pomáhá společnostem změnit způsob jejich práce a podněcuje kolektivní představivost svých zaměstnanců.

Ing. Kateřina Šimková

E-mail: katerina.simkova@ricoh.cz

Mobil: +420 724 425 807

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.