Ricoh rozšiřuje portfolio IT služeb akvizicí společností IPM a TotalStor

Praha, 6. srpna 2019 – Společnost Ricoh oznámila akvizici společností IPM ve Španělsku a společnosti TotalStor v Portugalsku (prostřednictvím nákupu 100% akcií), čímž pokračuje v rozšiřování svých možností v oblasti IT služeb.

Zákazníci společnosti Ricoh budou v rámci IT služeb těžit z ještě rozsáhlejší škály řešení a služeb. Společnosti IPM a TotalStor se mimo jiného specializují na transformaci a modernizaci kritických IT infrastruktur, ukládání dat, a jejich analýzu v privátním a hybridním cloudovém prostředí, ochranu dat, obnovu funkcí po kritických výpadcích a virtualizaci. V roce 2018 zaznamenaly obě společnosti celkové příjmy 71 milionů € a mají významnou domácí a mezinárodní klientelu. Společnosti budou působit nezávisle pod názvy IPM, společnost Ricoh ve Španělsku a TotalStor, společnost Ricoh v Portugalsku.

Xavier Cortes (Ricoh) a Ramon Martin (IPM, TotalStor)

Nákup společností IPM a TotalStor je klíčovou součástí akviziční strategie společnosti Ricoh s cílem poskytnout zákazníkům ještě větší výhody. Mezi předcházející akvizice v rámci IT služeb patří společnosti Ridgian, ze sféry analytiky, Aventia se zaměřením na uživatelské prostředí a ecommerce, Techno Trend, specializující se na komunikační systémy, videokonference a LAKE Solution z oblasti ukládání dat, bezpečnosti a cloudových řešení.

„V Evropě, Španělsku a Portugalsku úspěšně realizujeme plán transformace společnosti Ricoh rozšiřováním klíčových IT řešení a služeb, abychom se stali vedoucím hráčem v oblasti digitální transformace. Naším cílem ve Španělsku a Portugalsku je, aby oblast IT do konce fiskálního roku 2020 představovala 40% obratu společnosti Ricoh,“ vysvětluje Roman Martin, generální ředitel společnosti Ricoh ve Španělsku a Portugalsku.

Alberto Mariani, senior viceprezident Office Servicies Ricoh Europe, dodává: „Tyto akvizice ještě více posilňují náš progresivní růst v oblasti IT služeb. Korespondují s růstovou strategií a závazkem společnosti Ricoh globálně se rozvíjet v oblasti IT služeb zlepšením vysokovýkonných datových center a úložištích a hybridních cloudových řešení.“

Xavier Cortés, předseda představenstva IPM a TotalStor, komentuje: „Po téměř 40 letech v čele společnosti IPM a TotalStor, které nabízejí rozhodující služby v rámci kritické IT infrastruktury, jsem přesvědčený, že se nám nyní otvírá nová vzrušující etapa, která pomůže posilnit naše obchodní aktivity. Být součástí skupiny Ricoh zaručuje trvalou udržitelnost, kterou všichni naši partneři v podnikání – zákazníci, dodavatelé a zaměstnanci – potřebují.“

Více informací o možnostech IT služeb společnosti Ricoh najdete na adrese www.ricoh-europe.com/its.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let inspiruje společnost Ricoh k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení a správu dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. Na konci fiskálního roku v březnu 2019 dosáhla Skupina Ricoh celosvětového obratu ve výši 2 013 miliard jenů (přibližně 18,1 miliardy USD).

Další informace najdete na stránkách www.ricoh-europe.com

© 2019 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uvedené názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

RICOH Czech Republic s.r.o.

Jana Zajíčková

Tel: +420 702 245 128