Ricoh díky partnerství s BDT Print Media rozšiřuje aplikační možnosti o tisk dlouhých formátů

Praha, 5. února, 2018 - Poskytovatelé tiskových služeb nyní mohou nabízet svým klientům řešení pro velkokapacitní produkci zakázek na dlouhých formátech, a to v propojení s barevnými digitálními tiskovými stroji řady Ricoh Pro™ C9100 a Ricoh Pro™ C7100.

BDT’s VX370 poskytuje tiskařům vysokokapacitní řešení pro podávání papíru a médií dlouhých formátů

Podavač BDT's VX370 Feeder ve spojení s barevnými digitálními produkčními stroji přináší vysokokapacitní řešení pro podávání listů různých médií v dlouhých formátech. Podporuje efektivní produkci velkoobjemových zakázek, včetně brožur A4 ve formátu „na šířku“, katalogů, plakátů nebo šestistranných skládaných letáků A4.

Výkonný podavač VX370 využívá patentovanou podtlakovou technologii BDT Tornado pro snadné oddělování listů nejrůznějších typů médií od gramáže 60 až do 400g/m2. Zdvihací a podávací mechanismus stroje zajišťuje citlivou a spolehlivou manipulaci s potahovaným i nepotahovaným papírem, strukturovanými substráty a syntetických papírů.

Využitím tiskových médií o max. délce 700mm a stohovací kapacity až 500mm zvyšuje produktivitu a zkracuje dobu přípravy celé tiskové úlohy. Podporuje ukládání nastavení jobu v paměti pro opakované úlohy.

Eef de Ridder, ředitel divize komerčního a průmyslového tisku skupiny Ricoh Europe, komentuje: „Podavač VX370 je ideální pro poskytovatele tiskových služeb, kteří potřebují velkokapacitní řešení pro zpracování širokého spektra médií v dlouhých arších s ojedinělou flexibilitou použití a aplikací. Otevře nové příležitosti na trhu, podpoří zvýšenou produktivitu a přispěje k jejich ziskovosti.“

Ralf Hipp, výkonný ředitel společnosti BDT Print Media, dodává: „Jsme potěšeni, že spolupracujeme s firmou Ricoh a nabízíme jejich zákazníkům pružné a produktivní řešení, které přispívá k vysoké kvalitě výstupu v tak širokém spektru materiálů.“

O společnosti BDT Print Media

BDT Print Media, založená v roce 1967, je předním dodavatelem aplikací pro manipulaci s papírem a dalšími materiály a médii (Print Media Handling) pro tiskové, manipulační a balicí systémy zajišťujícími podávání, přepravu a stohování různých materiálů. Je také vývojářem a výrobcem zálohovacích systémů (Storage Automation) pro automatickou archivaci a zálohování dat v elektronické podobě na magnetické pásky nebo vyměnitelné pevné disky. V šesti pobočkách v Německu, USA, Mexiku, Číně a Singapuru pracuje 420 zaměstnanců.

O společnosti Ricoh

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz