Ricoh s řadou Pro™ 8300 zvyšuje flexibilitu v archovém tisku

Praha, 26. února 2019 – Poskytovatelé tiskových služeb, reprografická firemní oddělení, komerční tiskárny, kanceláře i školy si od nynějška mohou užívat větší flexibilitu a širší možnosti při archovém tisku díky produkčním strojům Ricoh řady Pro 8300.

Společnost Ricoh představuje produkční tiskárny řady Pro 8300.

Nová řada nahrazuje mono platformu Ricoh Pro ™ 8200. Skládá se ze dvou modelů s vysokou rychlostí produkce, přičemž první pracuje rychlostí 111 a 136 stran za minutu a zaměřuje se na CRDs, tiskové prodejny a komerční tiskárny. Druhý model menších rozměrů má rychlost 96 stran za minutu a je řešením zejména pro kanceláře, vládní prostředí a školy.

Nejrychlejší model umožňuje zvýšit měsíční pracovní cyklus (maximální měsíční objem při dané rychlosti) na čtyři miliony stran. Součástí vybavení je nový finišer, který je schopen vyrobit 30-stránkovou brožuru 80 g/m2, a nové podtlakové podávání krycích listů pro potahovaná média do gramáže až 350 g/m2. Dvojice posuvných zásobníků s kapacitou 4500 listů maximalizuje produktivitu stroje a ořez. Rovněž má vnější podavač pro prodloužené archy, navržený tak, aby vyhovoval všestranné produkci v duchu energetické iniciativy Green Button. Kombinace všech těchto nových vlastností a funkcí rozšiřuje možnosti uplatnění při tisku knih, brožur a příruček.

Kompaktnější stroj obsahuje malý finišer a výsuvný výstupní třídicí zásobník, ideální pro výrobní prostředí s omezeným prostorem.

Obě řešení využívají technologii VCSEL s rozlišením 2400 x 4800 dpi společnosti Ricoh, a tím dosahují vysokou kvalitu tiskových výstupů. Obě jsou vybavena 17palcovým barevným panelem s dotykovým displejem pro rychlé a snadné nastavení. Obrazovku panelu je možné ovládat na dálku přes tablet, který zobrazuje také kontrolní rozhraní EFI, a proto není nutné používat další specializovaný display.

Nová všestranná třída je vylepšením našeho portfolia produktů pro archový tisk a reaguje na požadavky na rychlý obrat v krátkém časovém období, které formují dnešní polygrafický průmysl,“ říká EEF de Ridder, viceprezident pro komerční tisk, komerční a průmyslovou tiskovou skupinu Ricoh Europe. „Tato zařízení, jejichž nejdůležitejšími vlastnostmi jsou jednoduché ovládání, snadné nastavení a spolehlivý a efektivní pracovní postup, jsou vyrobená tak, aby poskytovala vysoce kvalitní výsledky, které dokonale splňují potřeby klíčových tržních sektorů.“

Nová řada tiskových strojů Pro 8300 společnosti Ricoh bude v Evropě dostupná od března 2019.

Máte-li zájem o více informací, navštivte www.ricoh-europe.com.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Eliška Sobotková