Ricoh uvádí na trh tiskárnu Ri 1000 (DTG) pro rychlý, flexibilní a vysoce kvalitní tisk na textil

Praha, 5. března 2019 – Ricoh uvedl na trh tiskárnu Ri 1000 pro přímý tisk na textil (DTG), která kreativním poskytovatelům tiskových služeb přináší rychlé a mimořádně flexibilní výrobní řešení s výjimečnou kvalitou tisku.

Tiskárna Ri 1000 kombinuje flexibilitu tiskových aplikací s kvalitou, rychlostí a přesností

Jako odpověď na rostoucí poptávku po efektivních a cenově dostupných řešeních s jednoduchou obsluhou bude na veletrhu FESPA v Mnichově od 14. do 17. května k vidění digitální tiskárna Ri1000 pro přímý tisk na textil, která přispěje ke snazšímu zavádění služeb s přidanou hodnotou na nových trzích. Spolu s modely Ri 100 a Ri 6000 rozšiřuje rychle rostoucí portfolio tiskových technologií pro přímý tisk na textil od značky Ricoh.

Tiskárna Ri 1000, která nahradí model Ri 3000, je rychlejší, poskytuje kvalitu tisku s rozlišením až 1200 dpi x 1200 dpi a podporuje konfiguraci CMYK plus bílá barva, což zaručuje oslnivé výsledky na textilu jakékoliv barvy.

Flexibilita využití Ri 1000 se výrazně rozšířila pomocí nového Pretreatmentu. Díky novému chemickému složení mohou poskytovatelé služeb zcela nově využít lehké materiály ze 100 % polyesteru i pro směsi bavlny a polyesteru. Tímto se otevírá větší možnost pro tisk na oděvy a textilní výrobky v řadě odvětví, včetně sportu.

Všestrannost výroby, rychlá obsluha a intuitivní ovládání této tiskové technologie je podpořeno výměnným magnetickým mechanismem nástavců v různých velikostech, s maximálním rozměrem tisku 406,4 x 508mm. Tato flexibilita podporuje nepřetržitou výrobu a širokou škálu tiskových schopností od textilu dětských velikostí až po super široký design.

Komplexní funkčnost, flexibilita a univerzálnost tiskových aplikací modelu Ri 1000 jsou ideální volbou pro personalizovaný potisk textilu a zakázkový tisk,“ říká Graham Kennedy, ředitel divize Komerční inkjetový tisk, skupiny Komerční a průmyslový tisk Ricoh Europe. „Poskytuje dokonalou kombinaci inteligentních technologií, vysokých rychlostí tisku a špičkové kvality výstupu. Poskytovatelům kreativních tiskovin zajišťuje skutečné příležitosti pro růst v jejich podnikání. Čtyři tiskové hlavy značky Ricoh, robustní konstrukce produktu, pokročilé funkce, jako jsou snímače teploty, vlhkosti, automatické funkce čištění, stejně tak i monitoring přesného dávkování inkoustů, zajišťují trvale spolehlivé a vysoce kvalitní výsledky.“

Minimální údržba s volitelnými možnostmi nastavení čištění maximalizuje produkci a provoz. K dalším úkonům údržby, jejichž funkce není automatizovaná, se na 7palcovém dotykovém displeji zobrazují výstražné symboly jako upozornění pro provozovatele, kdy je nutná manuální údržba.

Přijďte se podívat na tiskárnu Ri 1000, čerstvou držitelku ocenění CES 2019 Innovation Awards Honoree, do našeho stánku B4 K31 na veletrhu FESPA v Mnichově. K vidění bude i v Praze v rámci veletrhu Reklama Polygraf ve dnech 9. 4. – 11. 4. 2019. Stánek společnosti Ricoh naleznete v HALE 4, stánek 4B07.

Další informace jsou dostupné na www.ricoh-europe.com.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Eliška Sobotková