Ricoh vydává nový Ricoh Group Integrated Report 2019 a informační zprávu Ricoh Group ESG Data Book

Praha, 31. října 2019 – Společnost Ricoh zveřejnila celospolečenskou zprávu Ricoh Group 2019, v níž poskytuje přehled o tom, jak Ricoh Group vytváří nové hodnoty s cílem reagovat na potřeby všech zúčastněných stran, včetně akcionářů a investorů.

Počínaje tímto rokem skupina Ricoh navíc vydává novou publikaci, Ricoh Group ESG Data Book 2019, v níž jsou uveřejněny specializované informace týkající se oblasti udržitelnosti a ochrany prostředí a sociálních i správních faktorů.

Zpráva skupiny Ricoh 2019 přináší informace o dosaženém rozvoji v rámci 19. střednědobého plánu řízení a strategii růstu a zároveň představuje všechny sféry podnikání společnosti. Skupina se zejména snaží vylepšit zveřejňování informací se zřetelem k relevantnosti cílů udržitelného rozvoje pro podniky a opatřením přijatým pro posílení správy věcí veřejných, řízení rizik a příležitostí a TCFD *. Jako hlavní prioritu při sestavování této zprávy kladla společnost důraz na příběhy, které inspirují snahy skupiny Ricoh o vytváření hodnot. Proto jsou podrobnosti o každé činnosti uvedené v těchto příbězích zveřejněny také na webových stránkách skupiny.

Data Book Ricoh Group ESG 2019 přináší informace skupiny Ricoh, které byly zveřejněny na webových stránkách, s prioritou kladenou na úplnost a přehlednost, aby zúčastněným stranám umožnila rychle a snadno získat informace o environmentálních, sociálních a správních faktorech, které vyžadují.

Doufáme, že vydáním těchto informačních výkazů ESG (Data Book ESG) spolu s naší celospolečenskou zprávou, tedy zveřejněním komplexních informací týkajících se skupiny ESG, se nám podaří prohloubit větší porozumění a podporu pro rozmanité aspekty obchodních aktivit skupiny Ricoh všech zúčastněných stran, a výslednou zpětnou vazbu pak dále nasměrovat do dalšího zlepšování řízení a hodnot společnosti.

* TCFD: Pracovní skupina pro zveřejňování finančních informací souvisejících s klimatem. TCFD zřízená Radou pro finanční stabilitu (FSB) napomáhá rovnováze finančních trhů tím, že podporuje zveřejňování informací jednotlivých společností o rizicích a příležitostech souvisejících se změnou klimatu a současně usnadňuje hladký přechod na nízkouhlíkovou společnost.