Ricoh získal v průzkumu globálních dodavatelů nejvyšší zlaté hodnocení od agentury EcoVadis

Ricoh Europe, Londýn, 1. února 2020 – Společnost Ricoh opět obdržela nejvyšší zlaté hodnocení Gold v průzkumu udržitelného rozvoje, který každoročně provádí agentura EcoVadis. Ricoh dostává nejvyšší ocenění v tomto průzkumu pravidelně od roku 2014.

Agentura EcoVadis hodnotí dodavatele ze 155 zemí, ze 198 oborů podnikání z hlediska firemní strategie, uspořádaných iniciativ a dosažených úspěchů v oblastech, které se dotýkají životního prostředí, práce a lidských práv, etiky a udržitelného rozvoje zadávání a zpracování zakázek. Společnost Ricoh předložila záznamy o svém přístupu k udržitelnosti agentuře EcoVadis
k vyhodnocení a umístila se mezi 5 % nejlepších ze všech posuzovaných společností.

Mnoho globálních společností chce zlepšit udržitelnost v celém dodavatelském řetězci. Trvale udržitelný výkon se stal důležitým faktorem pro výběr dodavatele. Pro zákazníky je také stále obvyklejší požádat společnost Ricoh o předložení výsledků hodnocení EcoVadis v rámci výběrového řízení na dodavatele.

Ricoh vnímá své zlaté hodnocení jako jasný důkaz o aktivitách, kterými podporuje cíle udržitelného rozvoje (SDG).