Ricoh získal prestižní ocenění za design své Accessibility App

Praha, 10. listopadu, 2017 – Společnost Ricoh získala ocenění Good Design Award za svou aplikaci pro „usnadnění přístupu“ – Accessibility App.

Aplikace vychází ze snadného ovládání dotykového řídícího panelu značky Ricoh

Ocenění bylo uděleno za komplexní pojetí designu aplikace a zároveň vyjadřuje uznání za angažovaný postoj společnosti vůči osobám se zrakovým postižením.

Accessibility App vychází ze snadného ovládání dotykového řídícího panelu Ricoh o úhlopříčce 10,1 palce a usnadňuje zaměstnancům se zrakovým postižením efektivní práci s multifunkčními tiskárnami značky Ricoh. Hlavní přednosti aplikace:

• větší tlačítka, fonty a písmena
  • inverzní barvy na displeji, které usnadňují čtení
  • optimalizované úrovně kontrastu
  • odečítač Talkback, technologie, která hlasovým výstupem poskytuje uživateli zpětnou vazbu o provedených úkonech

Soutěžní porota v závěrečném hodnocení uvedla, že asistenční aplikace pro „usnadnění přístupu“ společnosti Ricoh je logicky a pečlivě navržena a od samého počátku zohledňuje potřeby uživatelů s poruchami zraku. Dále vyzdvihuje fakt, že i vzhledem k tomu, že Accessibility App od Ricoh nemění způsob použití běžných multifunkčních tiskáren a je vybavena podobnými ovládacími prvky a postupy jako jiné chytré přístroje, přináší svým uživatelům pocit bezpečí a rychlé intuitivní ovládání.

Hana Chytrá, Marketingový manažer Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia doplňuje: „Naše řady multifunkčních tiskáren jsou navrženy pro intuitivní a snadné používání. Díky aplikaci Accessibility App je ovládání našich multifunkčních zařízení pro lidi se zrakovým postižením velmi snadné. A hlavně vytváří skutečně inkluzivní digitální pracoviště.”

O společnosti Ricoh

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz    Mobile: +420 604 297 454

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.