Ricoh získal ohodnocení FTSE4Good Index Series za aktivity v rámci společenské odpovědnosti

Praha, 19. července 2017 – Společnost Ricoh opět získala hodnocení FTSE4Good Index Series za vytrvalý rozvoj aktivit společenské odpovědnosti ve společnosti (CSR). Ricoh je držitelem tohoto indexu nepřetržitě od roku 2004

Soubor burzovních indexů FTSE4Good poměřujících výkon společností v určitých oblastech sestavila FTSE Group, která se v globálním měřítku věnuje vytváření a správě těchto indexů. Dané burzovní indexy slouží jako vodítko pro investory, kteří se zajímají o společnosti splňující celosvětově uznávané standardy pro společenskou odpovědnost firem.

Kritéria pro udělení indexu jsou pravidelně revidována v rozsáhlém procesu marketingových konzultací, aby bylo zajištěno, že vždy pravdivě odrážejí standardy týkající se odpovědné obchodní praxe a rozvoje společensky odpovědného investování, které se postupně vyvíjejí.

"Jako kolektivní společnost čelíme řadě úkolů a problémů, jejichž řešení může mít dopad na přírodu, ekonomiku a životní prostředí v celosvětovém měřítku. Společnost Ricoh má k dispozici širokou škálu globálních zdrojů a podporuje činnosti, které představují řešení těchto složitých společenských problémů a zároveň zajišťují růst firmy,“ řekl Javier Diez-Aguirre, viceprezident pro Corporate Marketing, CSR & Environment společnosti Ricoh Europe.

V dubnu tohoto roku společnost Ricoh oznámila své cíle pro ochranu životního prostředí. Do roku 2050 chce dosáhnout nulových emisí skleníkových plynů a využívat 100 % energie z obnovitelných zdrojů.

Diez-Aguirre dodává: „Přestože ohodnocení FTSE4Good Index Series dostáváme nepřetržitě od roku 2004, naše společnost prosazuje trvale udržitelné řízení zdrojů životního prostředí a společenskou odpovědnost od svého založení před více než 80 lety. Tento dlouhodobý závazek se promítá do našich cílů pro rok 2050 a také do naší práce, při níž pomáháme našim zákazníkům snižovat jejich vlastní dopad na životní prostředí."

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk

Ing. Eliška Kačerová
Mobile: +420 604 297 454

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.