Společnost Shell si vybrala Ricoh za svého výhradního externího poskytovatele MPS

Praha, 28. března 2018 – Společnost Ricoh se stala výhradním poskytovatelem tiskových služeb řízených z jednoho zdroje pro Skupinu Shell.

V rámci smlouvy bude společnost Ricoh spravovat a řídit tiskové operace pro 98 pracovišť Shellu v různých částech světa. V číslech to znamená nasazení několika tisíc multifunkčních tiskáren Ricoh, softwarového řešení pro hromadnou správu služeb – Streamline NX a Device Manager NX - a aplikace pro tisk z mobilních zařízení. Ricoh bude řídit a spravovat software přes privátní cloudovou infrastrukturu společnosti Shell a na pracovištích klienta bude k dispozici 20 techniků společnosti Ricoh, kteří budou poskytovat podporu na místě.

Ricoh se tímto stává klíčovým partnerem, který pomáhá IT divizi společnosti Shell vytvářet hodnoty svým podnikáním za podpory nových technologií.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz