Toner od Ricohu obdržel Osvědčení o shodě s legislativou pro bezpečnost potravin

Praha, 31. ledna 2019 – Možnosti aplikací, které mohou nabízet poskytovatelé tiskových služeb užívající barevných digitálních strojů Ricoh, se s nově vyvinutými originálními tonery Pro™ Print společnosti Ricoh významně rozšířily.

Osvědčení o shodě s legislativou pro bezpečnost potravin bylo uděleno toneru Pro Print, který je používán v barevných digitálních strojích Ricoh

Poté co byly podrobeny důkladnému testování, udělila agentura Smithers Pira nově vyvinutým originálním tonerům společnosti Ricoh certifikát o shodě, který je potvrzením o souladu s legislativou EU týkající se balení potravin. Tento certifikát platí pro laserové barevné tiskárny série Ricoh Pro™ C9200, Ricoh Pro™ C9100, Ricoh Pro™ C7200 a Ricoh Pro™ C7100 (a to jak pro čtyřbarevné, tak pro pětibarevné modely).

„Toto osvědčení dá poskytovatelům tiskových služeb i jejich zákazníkům klid při užívání tiskových strojů Ricoh Pro C9200, Ricoh Pro C9100, Ricoh Pro C7200 a Ricoh Pro C7100 pro potisk potravinových obalů,“ říká Eef De Ridder, Vice President of Commercial Printing, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe. „Podporuje současně naše trvalé snahy o to, abychom poskytovatelům tiskových služeb zajistili tu nejlepší možnou pozici a mohli vstupovat do nových sektorů a osvojovat si nové trhy.“

Agentura Smithers Pira provedla zkoušky celkové a specifické migrace složek na polypropylenové fólii o tloušťce 30 mikronů, na niž byly aplikovány samolepící etikety potištěné tonery značky Ricoh s využitím nové technologie.

Agentura Smithers Pira ve zprávě uvedla, že v testovacích podmínkách nebyla pozorována žádná významná migrace složek pro Tenax, 95% etanol ani náhradních izooktanových tukových simulantů. U tonerů bylo provedeno posouzení rizik pro nezáměrně přidané látky (NIAS) a potvrdilo se, že jejich obsah je v souladu s legislativou.

Bylo zjištěno, že originální tonery Pro™ Print CMYK značky Ricoh (plus bílý a transparentní toner pro pětibarevné modely Pro C7200x a Pro C7100x) jsou v souladu s právními předpisy EU a FDA, které upravují podmínky pro potravinářské obaly určené pro všechny druhy potravin, pokud jsou používány za funkční bariérou.

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Mobile: +420 604 297 454