ČEŠI MOHOU ZÍSKAT AŽ 4 PRACOVNÍ DNY MĚSÍČNĚ NAVÍC DÍKY NOVÝM TECHNOLOGIÍM
12.12.2017

Češi mohou získat až 4 pracovní dny měsíčně navíc díky novým technologiím

Praha 13. prosince, 2017 – Čeští zaměstnanci věří, že lepší přístup k technologiím by jim mohl každý měsíc ušetřit až 3,8 pracovního dne. Dle výsledků průzkumu, který si nechala zpracovat společnost Ricoh Europe.
ČEŠI MOHOU ZÍSKAT AŽ 4 PRACOVNÍ DNY MĚSÍČNĚ NAVÍC DÍKY NOVÝM TECHNOLOGIÍM

Efektivnější práce dokáže ušetřit čas zaměstnancům a zvýšit produktivitu.

V celé Evropě, téměř polovina (47 %) ze 3 600 dotazovaných pracovníků není přesvědčena o tom, že technologie a stávající vybavení na pracovišti jim umožňují dosahovat maximální produktivity. Z výzkumu jasně vyplývá, že dychtí po digitalizaci pracovišť, přičemž 59 % se domnívá, že inovativní technologie bude mít pozitivní vliv na jejich pracovní den.

Javier Diez-Aguirre, viceprezident pro korporátní marketing společnosti Ricoh Europe, doplňuje: „Pokud jde o zvyšování produktivity, zaměstnavatelé nevyužívají technického potenciálu a kvůli nevalnému přístupu k technologiím dokonce plýtvají časem svých zaměstnanců. Náš průzkum jasně ukazuje, že pracovníci po celé Evropě chtějí, aby jim zaměstnavatelé pomohli k vyšší produktivitě. Lepší technologie přinášejí značné výhody jak společnosti, tak zaměstnancům. Podporou efektivnější a chytřejší práce se šetří čas i peníze.”

Objem času, jaký by podle vlastního odhadu zaměstnanci dokázali měsíčně ušetřit, kdyby mohli používat technologie pro efektivnější práci, se napříč Evropou liší. Ve Francii se domnívají, že by tím získali 1,8 dne měsíčně navíc, zatímco v Rusku je to 5,6 dne – takřka celý jeden pracovní týden. Počet dnů v jednotlivých zemích:

Země

Počet dnů

Země

Počet dnů

Rusko

5,6

Polsko

3,4

Slovensko

4,2

Švýcarsko

3,4

Česko

3,8

Velká Británie a Irsko

3,2

Německo

3,8

Turecko

3,2

Maďarsko

3,8

Španělsko

3,1

Norsko

3,8

Rakousko

2,9

Švédsko

3,6

Finsko

2,8

Itálie

3,5

Dánsko

2,1

Nizozemsko

3,5

Belgie a Lucembursko

1,8

Portugalsko

3,5

Francie

1,8

Evropský průměr

3,5

„Zaměstnanci chápou pozitivní roli nových technologií i to, jak pomáhají firmám v růstu. Vedení společností nyní musí uvažovat o tom, jak využít nové technologie k odhalení skrytých rezerv v produktivitě, zvýšení flexibility a rychlosti provádění úkonů,“ ještě dodal Diez-Aguirre.

Poznámka: Počet dnů ušetřených měsíčně = Celkový počet minut ušetřených ročně (‘Průměrný počet minut, které zaměstnanci uvedli, že by mohli ušetřit’ x ‘počet pracovních dnů za rok v jednotlivých zemích’) / 12 / 60 / 7,5 

Počet pracovních dnů v roce = ‘252 (celkový počet pracovních dnů v roce 2017) – minimální doba dovolené v každé zemí

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128