Agentura ISS ESG ocenila společnost Ricoh cenou „Prime“ v hodnocení udržitelnosti podniků
Ricoh HQTokyo 06.12.2021

Agentura ISS ESG ocenila společnost Ricoh cenou „Prime“ v hodnocení udržitelnosti podniků

Tokio, 6. prosince 2021 – Společnost Ricoh si vysloužila statut „Prime“ v hodnocení udržitelnosti podniků agentury ISS ESG, obchodního útvaru pro investiční řešení přední světové poradenské společnosti Institutional Shareholder Services Inc. (ISS).

Ricoh awarded “Prime” status in ISS ESG  Corporate Rating

Agentura ISS ESG analyzuje více než 8000 společností z environmentálního, sociálního a řídícího hlediska (ESG). Oceňuje společnosti s výkonností ESG nad hraniční hodnotou pro specifický sektor, což znamená, že absolutně splňují ambiciózní požadavky na výkonnost.

Díky svým vysoce uznávaným iniciativám v oblastech dekarbonizace, ochrany zdrojů, lidských práv, jakož i zdraví a bezpečnosti dosáhla i společnost Ricoh pozici v hodnocení top 10 % v oblasti elektronických zařízení a spotřebičů*.

Společnost Ricoh určila sedm významných úkolů, jak vyřešit sociální výzvy prostřednictvím podnikání a udržet silnou řídící infrastrukturu. Sedmnáct cílů ESG skupiny Ricoh je propojeno s každým zásadním úkolem a jsou součástí všech obchodních operací. Společnost Ricoh se také zavázala přispívat k plnění cílů trvale udržitelného rozvoje OSN a stát se uhlíkově neutrální do roku 2050.

* 14. listopadu 2021

Související odkazy

ISS ESG Corporate Rating

Ricoh’s Approach to Seven Material Issues and ESG Targets

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128