BASF A RICOH UZAVŘELI PARTNERSTVÍ
07.12.2017

BASF a Ricoh uzavřeli partnerství. Cílem je inovace v aditivní výrobě

Praha, 7. prosince, 2017 – Přední světová chemická společnost BASF a společnost Ricoh, přední dodavatel technologií v oboru laserových sintrovacích čili spékacích strojů pro 3D tisk práškovými plasty, uzavřely nové partnerství.
AM S5500P

Společnosti BASF a Ricoh začaly spolupracovat na vývoji, výrobě a aplikaci aditivních materiálů a chtějí na trh přinést další inovace.

V rámci partnerské spolupráce se budou věnovat také vývoji nových materiálů pro tiskárnu RICOH AM S5500P, která je instalována v centru vývoje aplikačních technologií společnosti BASF 3D-P v Heidelbergu. Tato dohoda zvýší schopnosti špičkových SLS tiskáren Ricoh pro tisk práškovými plasty technologií „spékáním“.

Josef Fleissig, produktový manažer pro produkční tisk Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia, doplňuje: „Pro širší úspěch na trhu s aditivními materiály bude v nadcházejících letech rozhodující pokrok materiálových věd. Zásadní objevy v tomto oboru vydláždí cestu zavádění kreativních novinek do nových oborů a odvětví. V partnerské spolupráci s BASF, jedním z největších výrobců materiálů na světě, můžeme vzájemně rozvíjet své odborné znalosti, abychom naplňovali specifické a velmi pokročilé nároky zákazníků na finální produkty.“

Dr. Dirk Simon, ředitel divize pro globální obchod společnosti BASF 3D Printing Solutions GmbH, k tomu uvádí: „V tomto partnerství se propojuje statut Ricohu jako uznávaného výrobce SLS strojů a naše odborné znalosti v oblasti materiálů a jejich aplikace v sériové výrobě. Naše spolupráce umožní našim zákazníkům expandovat v průmyslovém využití aditivních materiálů a zároveň zvýšit produktivitu a efektivitu práce.“

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128