Věc: DŮLEŽITÁ INFORMACE O BEZPEČNOSTI VÝROBKŮ série MP C2003, MP C2503, MP C3003, MP C3503, MP C4503, MP C5503, MP C6003
11.05.2018

DŮLEŽITÁ INFORMACE O BEZPEČNOSTI VÝROBKŮ série MP C2003, MP C2503, MP C3003, MP C3503, MP C4503, MP C5503, MP C6003

Společnost Ricoh Company, Ltd. a její dceřiné společnosti („Ricoh“) by rády informovaly své zákazníky o tom, že na jednom typu zařízení z řady multifunkčních barevných tiskáren (vyjmenovaných výše), jež byly vyrobeny před květnem 2014, došlo ke dvěma izolovaným případům přehřátí. Ricoh bez prodlení podnikl náležité kroky a po zevrubném prošetření incidentů dospěl k závěru, že ve velmi vzácných případech může dojít k přehřátí některých elektrických komponent přístroje, což může představovat riziko požáru.

Přestože se jedná o zcela výjimečné případy, Ricoh bere velmi vážně veškeré záležitosti a otázky týkající se bezpečnosti. Z toho důvodu již zajistil upgrade drtivé většiny instalovaných modelů, kterých by se tento nedostatek mohl týkat, s cílem minimalizovat riziko výskytu podobných případů v budoucnu. Toto upozornění vydáváme proto, abychom se ujistili, že upgrade bude proveden na všech prodaných přístrojích. Máte-li uzavřenou smlouvu o údržbě týkající se výše uvedených modelů, nezbytná úprava na vašem přístroji by již měla být provedena.

Zákazníci, kteří používají tyto konkrétní modely, na nichž dosud nebyla provedena nezbytná oprava, a nebyli kontaktováni zástupcem společnosti Ricoh, vyzýváme, aby se bez prodlení obrátili na zástupce společnosti Ricoh na čísle uvedeném níže a objednali si návštěvu servisního technika k úpravě svého zařízení. Požadovaná bezpečnostní opatření budou provedena zdarma pro všechny uživatele dotčených modelů.

Společnosti Ricoh vám tímto děkuje za pochopení a vyslovuje upřímnou omluvu. Náš tým usilovně pracuje na tom, aby minimalizoval jakýkoliv dopad, který tato situace může mít na naše vážené zákazníky. Naší snahou je poskytovat svým zákazníkům produkty a služby nejvyšší kvality.

A) Vadné modely

Podle následujícího postupu zjistíte, jestli se jedná o vaše zařízení, a to kontrolou sériového čísla na stránkách společnosti ricoh.com.

  1. Zkontrolujte sériové číslo svého stroje podle následujícího postupu
  2. <How to identify the machine serial number>Jak najdete sériové číslo přístroje
    When using the following operation panelV případě zobrazeného ovládacího panelu
    1. Press the [User Tools/Counter] key1. Stiskněte tlačítko [Nástroje/Počítadlo]
    2. Press [Inquiry]2. Vyberte ikonu [Dotaz]
    3. The machine serial number is displayed3. Zobrazí se sériové číslo přístroje
    When using the following operation panelV případě zobrazeného ovládacího panelu
    1. Press [User Tools]1. Vyberte ikonu [Nástroje]
    2. Press [Inquiry]2. Vyberte ikonu [Dotaz]
    3. The machine serial number is displayed3. Zobrazí se sériové číslo přístroje
  1. Kliknutím na následující odkaz otevřete stránku pro potvrzení sériového čísla.
    • Tato webová stránka je umístěna na stránkách Ricoh.com
    • Na této stránce se nezobrazuje žádný text.
  2. Do připraveného rámečku zadejte své sériové číslo a stiskněte tlačítko [à].
  3. Ke stavu vašeho přístroje se zobrazí jedna z následujících informací

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128