Konzultace s klienty pomáhá společnosti Masquelibros psát novou budoucnost s investicí do Ricoh Pro™ VC60000
30.06.2020

Konzultace s klienty pomáhá společnosti Masquelibros psát novou budoucnost s investicí do Ricoh Pro™ VC60000

Ricoh Europe, Londýn, 18. červen 2020 – Španělský specialista na výrobu digitálních knih Masquelibros se po konzultaci se svými klienty transformuje na responzivní tiskárnu na objednávku. Vzhledem k poptávce rozšiřuje své zaměření o výrobu digitálních časopisů. Posilněný investicí do zařízení Ricoh Pro™ VC60000 zvětšil rozsah kontinuálního tisku.

Španělská tiskárna knih Masquelibros si vybrala pro transformaci výroby digitální tiskárnu Ricoh Pro VC60000.
Španělská tiskárna knih Masquelibros si vybrala pro transformaci výroby digitální tiskárnu Ricoh Pro VC60000.
Nahrazení kontinuálního tiskového stroje InfoPrint 5000 a přidání digitálního zařízení Ricoh Pro™ C9200, barevné archové tiskárny, pomůže společnosti Masquelibros rozšířit nabídku služeb pro její lokální i národní klienty z řad vydavatelů. To také podpoří rozšíření klientské základny a umožní větší dosah i do jiných častí Evropy.
Generální ředitel Felipe Garcia si pro dosažení své vize vybral tuto tiskárnu kvůli její rychlosti, produktivitě, flexibilitě, stabilitě barev a rozšířené škále barev. Důležitá byla i její schopnost produkovat živé barvy na tradičních ofsetových natíraných médiích s gramáží až do 250 g/m2 bez přípravných nátěrů.
Zařízení Ricoh Pro VC60000 společnosti Maquelibros je podporované řadou softwarových řešení, které budou plánovat a řídit stále rozmanitější kombinaci úloh. Od objednávky po její dokončení dostává Ricoh ProcessDirector úlohy ze systému Optimus MIS a automaticky rozděluje zpracování na tiskárny archové nebo kontinuální. Ricoh ProcessDirector řídí integraci řešení třetí strany pro výstupní kontrolu, správu barev a uložení do pracovního toku a dodává 2D čárové kódy pro automatické nastavení dokončovacího systému pro dynamické řezání médií. Kromě zajištění rychlého, bezproblémového a efektivního výrobního procesu, Ricoh ProcessDirector také disponuje schopností sledovat knižní bloky a obaly knih, a zpětně odesílat pracovní údaje a stav do MIS.
Dalším důvodem, proč byla vybraná právě společnost Ricoh, je její specializovaná podpora pro klienty – což se ukázalo během procesu instalace, který začal těsně před uzavřením Španělska v důsledku pandemie COVID-19. Po uvolnění opatření byl sestavený tým místních techniků. Všechno bylo dálkově řízené společností Ricoh Europe – od konstrukce až po úspěšné uvedení do provozu.
„Vybrali jsme tiskárnu, aby nám pomohla reagovat na některé zásadní změny v poptávce na trhu,“ vysvětluje Garcia. „Vydavatelé chtějí cenově dostupné, velmi kvalitní a malosériové knihy s rychlým obratem. To znamená, že potřebujeme tiskárnu, která by nám umožnila poskytovat široký rozsah tisku v požadovaném množství.“
Očekáváme také, že víc časopisů přejde na digitální výrobu a tiskárna je ideální na to, aby tuto práci zvládla. Kombinací tiskárny s našimi špičkovými dokončovacími schopnostmi a pečlivě zváženým pracovním procesem od začátku do konce jsme vytvořili nejefektivnější možnosti výroby digitálního tisku. Nyní můžeme poskytnout cokoliv, co od nás vydavatelé požadují. Máme také vynikající předpoklady k tomu, abychom rozšířili náš dosah na trhu v rámci nabízených produktů a služeb, odvětví, které můžeme podpořit, a geografický dosah, ve kterém můžeme pracovat.“
„Rozhodnutí společnosti Masquelibros investovat do zařízení Pro VC60000 jí umožnilo vyslyšet přání jejích klientů, stavět na tom, co už ví, a zkoumat nové příležitosti se solidním základem,“ konstatoval Eef de Ridder, viceprezident Commercial Printing Group, Ricoh Europe. „Následovala kompletní provozní kontrola, která umožnila týmu uskutečnit transformaci s přehledem a jistotou, a to i za těch nejnáročnějších okolností. Díky tomu je společnost Masquelibros v nejlepší pozici k tomu, aby co nejlépe využila vznikající příležitosti.“
Více informací najdete na http://www.ricoh-europe.com.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128