Nástroj umělé inteligence společnosti Ricoh pomáhá zvyšovat přesnost a efektivitu produkčního tisku
19.01.2021

Nástroj umělé inteligence společnosti Ricoh pomáhá zvyšovat přesnost a efektivitu produkčního tisku

Modul Ricoh Pro Scanner shromažďuje data přímo od uživatelů pomocí technologie k tomu, aby se jejich analýzou zvýšila kvalita tisku inteligentních tiskáren.

Ricoh Europe, Londýn, 19. leden 2021 – Ricoh Europe představil speciální skenovací modul Ricoh Pro Scanner, který díky pokračujícímu pokroku v oblasti umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML) umožňuje tiskárnám zlepšovat kvalitu výstupů využitím okamžité zpětné vazby při tisku.

Teď, když se vizuální systémy vyvinuly do té míry, že se při identifikaci detailů dokážou přiblížit lidskému výkonu a odlišit jednotlivé tváře, objekty i barvy, mají tyto technologie pro produkční tisk neuvěřitelnou hodnotu. Mohou pomoci ke kontinuální kontrole kvality tisku, k omezení manuálních úkonů a zvýšení efektivnosti.
The Ricoh Pro Scanner Option is available for the Ricoh Pro VC70000
Ricoh Pro Scanner je dostupný pro zařízení Ricoh Pro VC70000
Modul Ricoh Pro Scanner je dostupný pro vysokorychlostní inkoustové platformy Ricoh Pro™ VC60000 a Ricoh Pro™ VC70000. Využívá integrované skenery CIS s rozlišením 600 dpi a řídící jednotku pro optickou kontrolu v téměř reálném čase. Tento pohled přímo do probíhajícího procesu tisku umožňuje živé snímání a zobrazování tištěných výstupů. To zahrnuje i možnost opětovně zobrazit nasnímané strany a přiblížit si je pro důkladné prozkoumání.
Modul Ricoh Pro Scanner je vybavený tzv. SmartStart funkcemi, které pomáhají automatizovat mnohé složité a časově náročné úlohy, jako je například čistění tiskových hlav. Provozovatelé můžou naplánovat přípravu tiskárny, opakující se anebo jednorázové úlohy, s dozorem anebo bez něho, a spustit je až tehdy, kdy se jim to v rámci pracovního tempa hodí. Můžou dostávat oznámení o průběhu každého kroku tiskového procesu včetně těch, které probíhají před začátkem práce. Následně modul pečlivě prohlíží výsledky probíhajících úloh a kontroluje, jak se výsledky a postupy tisku liší od posledního provedení. Postupně se tak inteligentně a automaticky sám zlepšuje. Dnes, když zaměstnanci na pracovišti nemusí být trvale přítomní, je tento nástroj velmi užitečný pro produktivitu a kontinuitu byznysu.

„Dnešní pokroky ve vizuálních systémech hrají obrovskou úlohu v digitální transformaci a optimalizaci pracovních toků a inovativní technologie společnosti Ricoh jsou i nadále jejich srdcem,“ řekl Clive Stringer, ředitel Odboru kontinuálního tisku a high-end softwarových řešení společnosti Ricoh Europe. „Množství z toho, co děláme ve společnosti Ricoh, pochází z našich vlastních zkušeností i od našich zákazníků, a tyto poznatky potom začleňujeme do našeho programu výzkumu a vývoje. Náš modul Pro Scanner akceleruje a automatizuje tento proces přímo v tiskárnách uživatelů, díky čemuž můžou zákazníci dosahovat neustále zlepšování, které potřebují pro stabilní obchodný růst. A s přidáním umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML) je zpětná vazba při tisku nepřetržitá.“

Ricoh Pro Scanner dokáže analyzovat vzorky tisku, což umožňuje tiskovým zařízením vykonat samohodnocení a dělat rozhodnutí bez zásahu obsluhy, odhalujíc tak nové formy využití a vylepšení. Tato nabídka provozovatelům zjednodušuje obsluhu prostřednictvím automatizovaných kontrol předtiskové přípravy včetně trysek, ověření sytosti inkoustu a kontroly stránkové a předozadní registrace. Volitelné inteligentní rozpoznávání vzorů může být použité pro automatickou kontrolu výsledného tisku v porovnaní s odeslaným souborem, rozpoznání a vyznačení chybových častí pro jednoduchou, okamžitou opravu – anebo dokonce jejich vlastní automatickou opravu. Modul Pro Scanner pomáhá ulevit obsluze od neefektivních úkonů bez omezení byznysu, umožňujíc pracovníkům soustředit se na činnosti s přidanou hodnotou.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128