Nová řada produkčních tiskáren Ricoh Pro™ C9200 edice Grafik Art zvyšuje ziskovost firem
04.05.2018

Nová řada produkčních tiskáren Ricoh Pro™ C9200 edice Grafik Art zvyšuje ziskovost firem

Praha, 4. května 2018 – Poskytovatelé tiskových služeb mají nyní nástroj pro zvýšení obratu, snížení provozních nákladů a podporu růstu svého podnikání. To vše díky nové modelové řadě barevných digitálních produkčních strojů Ricoh Pro C9200.
New Ricoh Pro C9200 Series Graphic Arts Edition maximises revenue and delivers business growth
Společnost Ricoh představila nový barevný stroj Ricoh Pro C9200

Řada Pro C9200 vychází z úspěšné technologie platformy Ricoh ProTM C9100 a nabízí vyšší kvalitu tisku s vynikající registrací papíru. Její nová technologie automatické diagnostiky barev zajišťuje barevnou konzistenci a stabilitu barev tím, že detekuje a upravuje jemné odchylky barevné tonality při tisku.

Rozšíření kapacity tiskových médií je možno díky schopnosti stroje tisknout na prodloužené formáty s délkou až 1030 mm při automatickém oboustranném tisku a při jednostranném tisku až do délky formátu 1220 mm s maximální gramáží 450 g/m2.

Produktivita těchto modelů se zvýšila na rychlosti tisku až 115 str./min. (A4) nebo 135 str./min (A4). Kromě toho ještě větší efektivitu a všestrannost umožňuje výběr přídavných zařízení, které lze do linky připojit pro výrobu široké škály tiskových aplikací. Nový, intuitivní, dotykový ovládací panel o velikosti 17“ zprostředkuje lepší ovládání a nastavení celé konfigurace stroje.

Nepřerušovaný provoz je možný zásluhou vylepšeného ovládání pro čištění. Maximální doba provozuschopnosti je zajištována vyměnitelnými jednotkami a funkcí doplnění toneru během tisku.

Pro tyto typy strojů je k dispozici řada digitálních front endových řadičů např. Fiery E-45 a E-85 od firmy EFI nebo vysoce výkonný tiskový server DFE TotalFlow R-62 od Ricohu, který nabízí vynikající integraci s různými řešeními předtiskové přípravy včetně Prinergy od společnosti Kodak a Apogee značky Agfa. Jako volitelná možnost je k dispozici podpora protokolu IPDS pro tiskové prostředí AFP datastream.

„Neexistuje žádná další barevná digitální platforma, která by výkonem a vlastnostmi odpovídala Ricoh Pro C9200,“ komentuje Josef Flessig, Produktový manažer pro Commercial&Industrial print Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia. „Všechny její pokročilé vlastnosti byly vyvinuty tak, aby byla schopna vyšší kvality, zakázkové výroby s širším rozsahem poskytovaných služeb, tiskem na širší výběr typů substrátů, k nimž patří syntetické materiály, průpisový papír a natírané i nenatírané papíry a obálky. To vše pomáhá poskytovatelům tiskových služeb maximalizovat provozuschopnost výroby, zvyšovat efektivitu s nižšími náklady a vyšším ziskem, a reagovat na stále rostoucí požadavky trhu.“

Modelová řada strojů Ricoh Pro C9200 bude k dispozici v regionu zemí EMEA od června 2018.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128