Oslavme rok 2021 a všechno, co jsme v Ricoh Europe dosáhli
06.12.2021

Oslavme rok 2021 a všechno, co jsme v Ricoh Europe dosáhli

Nicola Downing, COO, Ricoh Europe

Ricoh Europe, Londýn, 6. prosinec 2021 - Jak se rok 2021 schyluje ke konci, je ideální čas zhluboka se nadechnout a ohlédnout se zpět na období, které se nedá porovnat s žádným jiným.

Oslavme rok 2021 a všechno, co jsme v Ricoh Europe dosáhli

Důkladně jsme zaznamenali výzvy a změny, které přinesla pandemie. Mají nepopiratelný význam a nadále mají značný vliv na náš život po osobní i profesionální stránce. Ale v těchto těžkých časech je důležité slavit úspěchy.

Posledních 12 měsíců jsme byli všichni v Ricoh Europe neskutečně zaneprázdněni. Pevně věřím tomu, že čím více člověk dělá, tím více může dosáhnout – a my jsme toho dosáhli hodně. Od představení nových produktů a služeb pro podporu hybridní pracovní síly, inovací tisku až po vylepšení našich environmentálních záměrů a přivítání nových společností v naší Ricoh rodině, a díky tomu můžeme s jistotou říct, že jsme jen tak neseděli se založenýma rukama!

Připomínám několik výjimečných momentů:

Hrdost na naše lidi

Říká se, že společnost je jen tak dobrá, jak dobří jsou její lidé. To je pravda, ale pro mě je třešničkou na dortu, když naši práci a lidi, díky kterým se ji podařilo uskutečnit, pochválí třetí strana. Náš závazek k lidem a pokroku jsou pro nás velmi důležité. To potvrdilo i získání ocenění Best Talent Management Award from Personnel Today, které odráží úspěch našeho programu v digitální oblasti. Mezitím nás Constellation Research vyhlásil vítězem ceny Super Nova Award in the Future of Work: Human Capital Management category díky našemu digitálnímu talentu a programu na zvyšování kvalifikace.

Jedním z úspěchů, na který jsem nesmírně hrdá, je skutečnost, že 20 našich úžasných kolegyň se probojovalo do finále Women in Sales Awards. Měla jsem pocit, že každá sezóna byla pro Ricoh Europe v roce 2021 sezónou ocenění!

Co se týče naší společnosti, za poslední rok jsme se začali skutečně ještě více věnovat rozhovorům o duševním zdraví. Podpora a empatie, kterou si kolegové během tohoto období navzájem projevují (bez ohledu na postavení v obchodní hierarchii či geografickou polohu), byly skutečně inspirativní. Jsem hrdá na to, že jsem v Ricoh Europe obhájcem duševního zdraví a pohody zaměstnanců. To zahrnuje propagaci dostupných možností podpory pro naše lidi, jako je služba Digital GP, která kolegům nabízí přístup k lékaři 24 hodin denně, 7 dní v týdnu prostřednictvím hlasového hovoru nebo videohovoru, a náš program Employee Assistance Programme, poskytující podporu v širokém spektru témat – od finančních starostí až po pocity úzkosti.

Dělat všechno správně

Mezi kandidáty na „Nejlepší zprávy roku 2021“ (vždy hlasitěji) rezonuje volání po environmentální udržitelnosti, abychom se posunuli vpřed a rozšířili obchodní plány. Významným a podnětným faktorem byla přirozeně konference COP26, stejně jako požadavky zaměstnanců na celém světě, aby společnosti skoncovaly s prázdnými sliby a sladkými řečmi. To nás částečně inspirovalo ke spuštění kampaně Green Innovation Gap s cílem prozkoumat, proč si evropské firmy neuvědomují, jak digitální řešení zlepšují udržitelnost životního prostředí. Náš výzkum odhaluje, že pouze třetina lídrů vnímá technologii jako prostředek, umožňující udržitelnější podnikání i při tlaku na zlepšení výkonu ESG. Je zřejmé, že v této oblasti nás čeká ještě mnoho práce.

Mimořádný úspěch v rámci toho přišel v podobě zařazení společnosti Ricoh do seznamu Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) už druhý rok po sebe. Firma Ricoh byla uznána jako společnost s nejvyšším skóre v oblasti udržitelnosti v kategorii počítače & příslušenství a kancelářská technika (Computers & Peripherals and Office Electronics industry).

Rozpoznání digitální tváře společnosti Ricoh

Na základě úspěchů z předchozích let jsme zaznamenali, že stále více průmyslových analytiků nás umisťuje na příznivých příčkách v rámci zpráv zaměřených na digitální služby. Už třetí rok po sobě byla společnost Ricoh oceněná ve zprávě Gartner Magic Quadrant for Managed Workplace Services, Europe report. Firma Gartner hodnotila 19 poskytovatelů, včetně společnosti Ricoh, podle hodnotících kritérií pro úplnost vize a schopnost realizovat se v prostoru služeb řízeného pracoviště. Ricoh byl také zařazen společností Verdantix do její zprávy pro rok 2021 Verdantix in its 2021 Green Quadrant for Workplace Systems Integrators report, která obsahovala podrobné, na faktech založené srovnání nejvýznamnějších integrovatelných systémů na pracovišti.

Budování rodiny

Klíčovou součástí naší strategie ve společnosti Ricoh je rozvíjet naše podnikání organicky i prostřednictvím akvizic, abychom uspokojili potřeby klientů nyní i v budoucnosti. V roce 2021 tento rozmach sestával i z přivítání evropské společnosti Apex s úmyslem rozšířit naše možnosti inteligentních systémů. Dalším byl rozvoj našich IT služeb prostřednictvím akvizice Avantage. Připravujeme více vzrušujících novinek zaměřených na to, jak pomoci zákazníkům orientovat se v trendech a výzvách ovlivňujících jejich podnikání. Brzy se o tom dozvíte víc.

Období svátků se nezadržitelně blíží a doufám, že si všichni odpočinete a načerpáte nové síly. Je velmi důležité, abyste si našli čas na oslavu svých osobních a profesionálních úspěchů

uplynulého roku.

Věřme, že rok 2022 bude rokem překonávání výzev, využívání příležitostí a podpory jeden druhého v průběhu dalších 12 měsíců plných plodných událostí.

Zdroj: Nicola Downing, COO Ricoh Europe, LinkedIn

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128