První představení archové inkoustové tiskárny RICOH ProTM Z75
10.12.2020

První představení archové inkoustové tiskárny RICOH ProTM Z75

Nejnovější inkoustová inovace společnosti Ricoh přináší rozšířenou škálu využití a řeší zvýšenou poptávku po krátkodobých úlohách

Ricoh Europe, Londýn, 10. prosince 2020 - Společnost Ricoh dnes představila první náhled svého zařízení RICOH Pro Z75, velmi očekávaného systému archového inkoustového tisku formátu B2. Nejmodernější tiskárna vyvinutá společností Ricoh s technologií určující budoucnost, která je uznávaná jako přelomová, je navrhnutá tak, aby pomohla firmám dosáhnout nových standardů produktivity, kvality obrazu a provozních nákladů.

Zařízení RICOH Pro Z75, systém archového inkoustového tisku
Zařízení RICOH Pro Z75, systém archového inkoustového tisku
Současné prostředí komerčního tisku se radikálně liší od toho loňského, jelikož společnosti působící v této oblasti se při neustálých změnách poměrů musí neustále přizpůsobovat. I když přechod na digitální způsob probíhá už roky, tiskárny se nyní snaží tuto změnu ještě více urychlit a získat přitom nové příležitosti. Zařízení RICOH Pro Z75 bylo od základů vyvíjené odborníky společnosti Ricoh tak, aby povzbudilo poskytovatelům tisku sebevědomí realizovat tyto příležitosti, stavějíc přitom na více než 40leté pozici společnosti jako lídra v oblasti inkoustového tisku a kultury transformačních inovací, známé jako Henkaku.
V této nové situaci se komerční poskytovatelé tisku více než kdykoliv předtím snaží rozšířit škálu svých možností a s výnosem uspokojovat rostoucí poptávku po maloobjemový tisk. Klíčovými jsou flexibilita médií a konkurenční provozní náklady. Ti, kteří hledají výjimečnou produktivitu, jednoduché použití a univerzálnost médií v rámci natíraných i nenatíraných ofsetových médií pro inkoustový tisk, s jedněmi z nejnižších provozních nákladů ve své třídě, budou profitovat z dobře promyšleného designu RICOH Pro Z75.
Herman Verlind, majitel holandské tiskové společnosti působící v oblasti grafických médií Zalsman, uvedl: „Jsem ohromený především technickým designem zařízení, přičemž kvalita a rychlost tisku jsou v porovnaní s konkurencí na velmi dobré úrovni.“
„Inkoustová tiskárna formátu B2 společnosti Ricoh je fenomenální. Bude to přelom pro trh komerčního tisku,“ uvedl Bob Dahlke, Jr., Principal, VISOgraphic, Inc z Ameriky. „Postoj společnosti Ricoh k přinášení nových inovací na trh je takový, aby se to dělalo správně. Aby to pomohlo komerčním tiskárnám sebevědoměji a efektivněji přejít na digitální tisk. Záleží jim na poskytovaní toho, co firmy potřebují.“
Zařízení RICOH Pro Z75 využívá mimořádně efektivní technologii schnutí od společnosti Ricoh, automatický oboustranný tisk, spolehlivý posun papíru a novou architekturu DFE kontroleru, s cílem dosáhnout nejvyšší úrovně produktivity a předpokládané rychlosti na trhu. Kvalitu ofsetového výstupu zabezpečují vlastní tiskové hlavy společnosti Ricoh, inkoust na bázi vody a technologie dynamického zmenšování kapek též od společnosti Ricoh, poskytující řešení, které překoná očekávání i náročných klientů a samotných poskytovatelů tisku.
Eef de Ridder, viceprezident pro komerční a průmyslový tisk společnosti Ricoh Europe, řekl: „Před časem jsme se jasně vyjádřili, že produkt archového tisku formátu B2 neuvedeme, dokud nebude perfektní. Ten čas už téměř přišel. Naši designeři vytvořili výjimečnou platformu, která kombinuje vysoké pokrytí inkoustem s nižšími náklady na tisk a efektivní možnosti oboustranného tisku formátu B2 ve větší míře, než se původně předpokládalo. Pevně věřím, že RICOH Pro Z75 je produkt, který pomůže těžce zkoušeným komerčním tiskárnám proplavat bouřlivými vodami k udržitelnější budoucnosti v novém světě tisku.“
Více podrobností o tiskárně RICOH Pro Z75 bude zveřejněno začátkem roku 2021 včetně termínu uvedení na trh.

Pro více informací navštivte https://takealookatricohproduction.com/z75-europe.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128