Ricoh Europe oznamuje jmenování Cliva Stringera na klíčovou pozici s úkolem uspokojit tržní poptávku
15.01.2020

Ricoh Europe oznamuje jmenování Cliva Stringera na klíčovou pozici s úkolem uspokojit tržní poptávku

Ricoh Europe, Londýn, 15. ledna 2020 – Ricoh Europe pokračuje v inovacích a dál rozvíjí příležitosti využití vysokorychlostních inkoustových systémů a řešení. Jmenuje Clivea Stringera ředitelem divize Kontinuálního tisku a high-endového softwaru.


Jeho jmenování přinese klientům napříč Evropou možnost čerpat z jeho odborných znalostí a zkušeností s optimalizací výkonu inkoustových systémů.

Clive Stringer .
Clive Stringer nastupuje do společnosti Ricoh Europe na pozici ředitele divize Kontinuálního tisku a high-endového softwaru skupiny Komerčního a průmyslového tisku.

Tímto měsícem počínaje přebírá Clive Stringer zodpovědnost za vysokorychlostní inkoustové technologie Ricoh, které jsou na evropském trhu stále žádanější. Mezi ně patří oceňované řady Ricoh Pro™ VC70000, Pro™ VC40000, a Pro™ VC20000 a Pro™ V20000.

Zaměří se na potřeby klientů zabývajících se direct mailem a transakčním tiskem a na výhody, které může přinést sada softwarových řešení Ricoh ProcessDirector ™ do rušných produkčních prostředí.

Clive Stringer s sebou přináší bohaté zkušenosti z oblastí prodeje, předprodeje a marketingu, které získal na předchozích pozicích ve společnosti BlueCrest (dříve Pitney Bowes), kde zodpovídal za globální správu produktů, a také na vedoucích postech v Ricohu a IBM InfoPrint. Po celé Evropě realizoval komplexní prodejní smlouvy zahrnující hardware, software a služby a zprostředkovával klientům hodnotná řešení.

Clive přebírá pozici Tima Taylora, který bude od 1. dubna 2020 zastávat novou pozici globálního ředitele pro inkoustová produkční řešení (Inkjet Production Solutions). Tim bude pracovat v rámci globálního centra pro vysokou produktivitu řešení, kde bude odpovědný za přípravu a uvedení klíčových strategických vysokorychlostních inkoustových řešení na globální trh se zaměřením na grafické umění. Současně převezme strategickou roli v budoucím plánování rozvoje produktů při uspokojování požadavků evropských a globálních klientů a bude úzce spolupracovat s týmy vývoje a plánování v Ricoh Europe.

Stringer říká: „Pod Timovým vedením se tým vysokorychlostních inkoustových tiskáren velmi rychle rozrostl a jsem rád, že mohu v tomto rozvoji pokračovat, protože klienti postupně stále více chápou spoustu hmatatelných obchodních výhod, které jim tato technologie přináší. Po rozsáhlém výzkumu a vývoji Ricoh nastavil laťku pro kvalitu vysokorychlostních inkoustových řešení. Výsledkem je, že klienti si mohou být jisti, že zapojí-li tuto technologii, zvýší kvalitu své práce, kapacitu a produktivitu, a tak rozšíří své možnosti, zvýší ziskovost a současně vykročí k novým příležitostem.“

„Vysokorychlostní inkoustová tiskárna je ztělesněním představy o provozu budoucnosti a právě proto jsme se rozhodli pro toto klíčové jmenování,“ říká Eef de Ridder, viceprezident skupiny Komerčního a průmyslového tisku Ricoh Europe. „Clive, který bude podporovat firmy specializující se na direct mail a transakční tisk, se připojí k Juergenu Freieroví, nedávno pověřenému péčí o poskytovatele tiskových služeb zaměřených spíše na grafické umění při jejich transformaci z analogového tisku na digitální. Ricoh tímto jmenováním získává odborné znalosti z oboru vysokorychlostního inkoustového tisku a portfolio, díky kterému může poskytovat přidanou hodnotu napříč trhem.“

Máte-li zájem o další informace o produktech a službách společnosti Ricoh, navštivte naše stránky www.ricoh-europe.com.

He will focus on the needs of direct mail and transactional clients as well as the benefits that software solution suite Ricoh ProcessDirector™ can deliver to busy production environments.
Clive brings with him a wealth of sales, pre-sales and marketing experience accrued from previous positions within BlueCrest (formerly Pitney Bowes), where most recently he had global responsibility for product management, as well as previous senior roles in Ricoh and IBM InfoPrint. In these roles he has put complex deals into place across Europe combining hardware, software and services to deliver value-based solutions for clients.
Clive takes on the role from Tim Taylor who has been promoted to the new global post of Director, Inkjet Production Solutions. From April 1 2020, Tim will be part of the global High Productivity Solutions Center (HPSC), where he will be responsible for the preparation and global launch of key strategic high speed inkjet solutions focused on the Graphic Arts market. Tim will also play a strategic role in representing European and global client requirements in future product planning, working closely with Ricoh Europe’s planning and development teams.
Stringer says: "The high speed inkjet team has grown very quickly under Tim’s watch and I am excited to be able to continue that momentum as clients increasingly recognise the many tangible business benefits this technology consistently brings. Following extensive research and development Ricoh has created benchmark setting high speed inkjet solutions. As a result, clients can be confident that when they adopt the technology it will elevate their quality, capacity and productivity to expand capabilities and profitability, and address new opportunities.”
“High speed inkjet is capturing the imagination of forward thinking operations which is why we have made this key appointment,” says Eef de Ridder, Vice President, Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Europe. “With Clive, who will be supporting businesses who specialise in Direct Mail and transactional print joining Juergen Freier, recently appointed to guide more Graphic Arts oriented Print Service Providers who are on their Analogue to Digital journey, Ricoh has the high speed inkjet expertise and portfolio to add strategic value across the market.”
For more information please visit www.ricoh-europe.com.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128