Ricoh je nadále v žebříčcích indexů FTSE4Good, FTSE Blossom Japan a MSCI Japan Empowering Women
14.07.2020

Ricoh je nadále v žebříčcích indexů FTSE4Good, FTSE Blossom Japan a MSCI Japan Empowering Women

TOKYO, 14. července 2020 – Ricoh byl opět zařazen do indexů FTSE4Good, FTSE Blossom Japan Index a MSCI Japan Empowering Women Index (WIN), což jsou indexy cen akcií pro investice v oblasti životního prostředí, sociálních věcí a správy věcí veřejných (ESG) [1]. Od roku 2004 je Ricoh zařazen do indexu FTSE4Good již 17 po sobě jdoucích let. A od roku 2017 je ricoh zařazen do FTSE Blossom Japan Index a indexu MSCI Japan Empowering Women (WIN) po dobu čtyř po sobě následujících let.

“Ricoh identifikoval 7 sociálních otázek a nastavil 14 ESG prioritních cílů a začlenil je do obchodních strategií ”, říká Mikako Suzuki, vicepresident společnosti Ricoh a generální ředitel divize udržitelnosti. “Budeme přispívat k dosažení cílů udržitelného rozvoje, na nichž se dohodlo mezinárodní společenství. Posílíme naše provozní základy pro řešení sociálních otázek a vytváření společnosti, kterou si přejeme.“
FTSE Russell – dceřiná společnost londýnské burzy (LSE) – od roku 2001 vybírá společnosti k zařazení do jejich indexu FTSE4Good. Zaměřuje se na společnosti, které prokazují ESG aktivity.
FTSE Blossom Japan Index byl vytvořen roku 2017 a zaměřoval se primárně na japonské společnosti. Od té doby byl tento Index uznán Státním penzijním investičním fondem (GPIF) jako index cen akcií pro ESG investice.
MSCI Japan Empowering Women Index (WIN) také vznikl v roce 2017, aby hodnotil společnosti v tom, jak propagují a starají se o zvýšení genderové diverzity ve společnosti.

[1] Investice do ESG jsou investice, které berou v úvahu více než finanční výsledky společnosti, ale také jejich přístup k otázkám environmentálním, sociálním a věcem veřejným (ESG). Investice do ESG aktivit jsou založeny na pochopení, že důraz na správné postupy ESG mohou pomoci eliminovat určitá rizika. Tyto informace nelze získat z pravidelných finančních reportů. Investice do ESG mohou společnosti vést k udržitelnějšímu růstu a většímu střednědobému až dlouhodobému příjmovému potenciálu.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128