Společnost ricoh koupila společnost avanti computer systems limited
31.01.2017

Společnost ricoh koupila společnost avanti computer systems limited

Praha 31. ledna 2017 – Společnost Ricoh oznámila akvizici společnosti Avanti Computer Systems Limited (dále “Avanti”), předního poskytovatele systémů pro řízení informací při tisku Print MIS (Management Information System) v oblasti produkčního tisku. Akvizice umožní společnosti Ricoh zvyšovat a zefektivňovat workflow v rámci produkčním tisku a pomůže zákazníkům působícím v daném segmentu zlepšit efektivitu řízení a produktivitu jejich výroby. Nejnovější strategická akvizice má pomoci zlepšit efektivitu řízení a zvýšit produktivitu zákazníků, působících v oblasti produkčního tisku.
V červnu 2013 společnost Ricoh strategicky investovala do společnosti Avanti sídlící v Torontu, čímž byl položen základ pro tuto akvizici. Řešení Avanti Slingshot je na dnešním trhu jedním z nejpokročilejších tiskových řešení Print MIS s osvědčením JDF*1. JDF představuje oborový standard pro automatizaci procesů v předtiskové, tiskové a post-tiskové fázi.

„Dali jsme si za cíl neustále inovativně rozvíjet naše portfolio, abychom zákazníkům pomohli s rozvojem jejich podnikání a zvyšováním efektivity v jejich výrobě,“ komentoval Stephen Palmer, CEO Ricoh Czech Republic a Ricoh Slovakia. „Uvědomujeme si, že zákazníci potřebují ucelená řešení pro svá podnikání. Díky naší celosvětové úspěšné řadě RICOH Pro Series nás zákazníci žádají, abychom řešili i širší problematiku související se systémy na počátku i konci tiskového cyklu. Akvizice společnosti Avanti nám pomůže efektivněji řešit právě tyto jejich potřeby.“ doplňuje Stephen Palmer.

Akvizice společnosti Avanti je důkazem, že společnost Ricoh chce zákazníkům dnes i v budoucnu nabízet jedinečné a nejlepší portfolio produktů, zajišťující řešení všech potřeb v segmentu produkčního tisku. Předchozí akvizicí společnosti Ricoh bylo získání společnosti MarcomCentral (dříve známé jako PTI Marketing Technologies Inc.) v prosinci 2014. Akvizice úspěšně zvýšila hodnotu společnosti Ricoh v oblastech, jako jsou Marketing Asset Management a Variable Data Printing. Po získání společnosti Avanti je nyní portfolio společnosti Ricoh schopno pokrýt celé produkční workflow včetně funkcí Print MIS. Cílem společnosti Ricoh je propojit systém Avanti nejen s řadou RICOH Pro Series, ale také s dalšími produkty společnosti. Cílem je poskytnout zákazníkům co nejkomplexnější řešení.

„Strategická investice společnosti Ricoh do společnosti Avanti před třemi roky nám dala jedinečnou příležitost, abychom mohli pokročit ve vývoji produktů a i nadále poskytovat inovativní řešení pro MIS,“ uvedl Patrick Boland, prezident společnosti Avanti. „Získání společnosti společností Ricoh představuje pro Avanti novou kapitolu a umožní jí urychlit přístup na globální trh.“

*1. JDF označuje výraz Job Definition Format.
O společnosti Avanti
Společnost Avanti poskytuje od roku 1984 inovativní řešení Print MIS ověnčené cenami, které tiskárnám a firmám zajišťujícím marketingovou komunikaci pomáhá automatizovat veškeré jejich činnosti a upevňuje vztahy se zákazníky. Řešení od společnosti Avanti jsou ve svém oboru nejotevřenější, získala osvědčení JDF, jsou plně integrovaná a pokrývají oblast od „tisku z webu“ (web-to-print) až po produkci a účtování.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128