Ricoh získal dvě ceny za design v rámci German Design Award 2018
27.10.2017

Ricoh získal dvě ceny za design v rámci German Design Award 2018

Praha, 27. října, 2017 – Společnost Ricoh obdržela německou cenu za design pro rok 2018 hned ve dvou kategoriích „Zábava“ a „Počítače a komunikace“.
Vítěz

Kategorie „Zábava“

PENTAX K-1, SLR fotoaparát

Vítěz

Kategorie „Počítače a komunikace“

RICOH MP série 2555/3055/3555/4055/5055/6055, multifunkční tiskárna

German Design Award 2018
PENTAX K-1 digitální SLR fotoaparát
Pentax K1
Digitální „jednooká zrcadlovka“ PENTAX K-1 je vlajkovým modelem uznávané a oceňované série PENTAX K. Tento model je vybaven velkým obrazovým snímačem CMOS, jehož velikost odpovídá plnému formátu obrazu 35milimetrového filmu, aby mohl poskytovat snímky s vysokým rozlišením, potřebným pro náročnou práci a uměleckou tvorbu profesionálních i amatérských fotografů.

Model Pentax K prošel radikální změnou designu, ale přitom si zachovává své nejlepší tradiční vlastnosti, preciznost a poctivou konstrukci s výbornou ergonomií. Tradiční symbol těchto zrcadlovek, kryt pentaprismatického hledáčku, dostal modernější zaoblené tvary. Ergonomické tvarování bateriového gripu bylo rovněž vylepšeno několika zásahy, takže se pohodlně drží a výborně padne do každé ruky. A dále, pro rychlé vyhledávání či přímý výběr funkcí a zadávání dat byl nově přidán otočný volič.
Multifunkční tiskárna RICOH MP série 2555/3055/3555/4055/5055/6055
Ricoh MP2555
Záměrem při navrhování této digitální černobílé multifunkční tiskárny bylo dosáhnout propojení praktického využití a estetické přitažlivosti díky jednoduchému ovládání a komfortnímu používání.

Vstupní a výstupní zásobníky mají různé barvy, aby se uživatel snadno orientoval při skenování, kopírování nebo tisku. Uživatelské rozhraní na dotykové obrazovce poskytuje intuitivní ovládání podobně jako na chytrém telefonu. Rukojeť zásobníku papíru lze uchopit shora i zdola, což umožňuje snadnou manipulaci.
O German Design Award
Německá cena za design je prestižní mezinárodní ocenění, které propůjčuje nadace založená na podporu rozvoje designu z iniciativy německého spolkového sněmu (dolní komory německého parlamentu) v roce 1953.

Z výjimečných designových výrobků z celého světa získají nominaci do soutěže o německou cenu za design ty produkty, které doporučí Rada pro design. V rámci soutěže se udělují čtyři tituly: Zlatá cena, Vítěz, Zvláštní ocenění a Nominace. Zlatá cena, Vítěz a Zvláštní ocenění jsou propůjčeny produktům s nejlepším designem ze všech nominovaných.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128