Ricoh odkoupil společnost DataVision, aby se stal jedním z největších evropských integrátorů AV techniky na pracovištích
01.09.2020

Ricoh odkoupil společnost DataVision, aby se stal jedním z největších evropských integrátorů AV techniky na pracovištích

  • Klienti získají přístup k širšímu spektru technologií určených pro spolupráci, konferenční místnosti a pracoviště
  • Akvizice je v souladu se strategií společnosti Ricoh prosadit se jako společnost poskytující digitální služby
Ricoh Europe, Londýn, 1. září 2020 – Klienti společnosti Ricoh v rámci celé Evropy budou profitovat z ještě větší škály technologií určených pro konferenční místnosti, spolupráci a pracoviště díky akvizici společnosti DataVision.
Zleva Jochen Roggenkämper, Niculae Cantuniar, Edward Hamilton, Andreas Matthei.
Zleva Jochen Roggenkämper, Niculae Cantuniar, Edward Hamilton, Andreas Matthei.

Společnost DataVision, která byla založená v roce 1995 a sídlí v Düsseldorfu, je předním integrátorem v oblasti AV & Workplace s více než 100 zaměstnanci v 10 kancelářích poskytujících prodej a služby v Německu. Hlavní oblasti zaměření společnosti se týkají řešení moderních konferenčních místností a pracovišť, což zahrnuje i otázky jednotné komunikace a spolupráce, audiovizuální techniky a řízení pracoviště. Má více než 1 300 zákazníků včetně 15 společností DAX 30 v Německu a několik velkých ministerstev. Společnost DataVision má několik strategických partnerství se společnostmi zaměřenými na technologie pro spolupráci, AV a pracoviště, přičemž nedávno si ji společnost Microsoft vybrala jako jednoho ze svých globálních partnerů roku 2020 a jako preferovaného partnera Microsoft Teams Rooms Premium v Německu.

Tato akvizice umožní klientům společnosti Ricoh v celé Evropě získat přístup ke zkušenostem a odborným znalostem společnosti DataVision v oblasti řešení pro UC, AV a řízení pracovišť. Taktéž budou moci využívat široké portfolio nabízených produktů, softwarů a služeb, jako i neustálé inovaci prostřednictvím strategických partnerů, jako je Microsoft.
Klienti společnosti DataVision budou zase profitovat z celosvětové stopy, finanční síly a integrované infrastruktury poskytování služeb společnosti Ricoh. Mohou získat přístup k rozsáhlé škále produktů i řešení komunikačních služeb společnosti Ricoh. To zahrnuje i další oblasti podnikání společnosti Ricoh včetně systémů správy dokumentů, IT služeb a služeb podnikových procesů a produkčního tisku.
Společnost DataVision bude nadále působit samostatně pod svým existujícím názvem DataVision Deutschland GmbH.
Edward Hamilton, viceprezident pro komunikační služby, Ricoh Europe, říká: „Rozhodnutí o koupi společnosti DataVision bylo založené na několika faktorech. Mezi ně patří její vedoucí postavení na trhu, rozsáhlá kompetence a zkušenosti či synergie, které máme společné vzhledem k základně klientů, firemní kultuře a strategii. Tato akvizice nám zabezpečuje silnou platformu pro další růst v celé Evropě a tvoří klíčový pilíř naší transformace na společnost poskytující digitální služby. Nejdůležitější je, že slouží k podpoře našich klientů na cestě k digitální transformaci.“
David Mills, generální ředitel, Ricoh Europe, dodává: „Jde o významný vývoj na trhu a důležitý přínos do našeho podnikání v oblasti komunikačních služeb jak v Německu, tak i na evropské úrovni. Klíčové je, že umožňuje lepší spolupráci pro naše klienty v rámci inteligentních a bezpečných pracovišť.“
Jochen Roggenkämper, výkonný ředitel společnosti DataVision, dodává: „Jsme velmi nadšení z cesty, která nás čeká. Globální stopa a infrastruktura společnosti Ricoh s jejich zkušenostmi v poskytování komplexních řídících služeb ve spojení s našimi rozsáhlými zkušenostmi a odbornými znalostmi v oblasti AV, UCC a řízení pracovišť ve společnosti DataVision znamená, že naši klienti v Německu i v Evropě jsou blíže než kdykoliv před tím k tomu, aby mohli těžit z pokročilých a spolupracujících pracovních prostředí.“

| O spoločnosti DataVision | 

Společnost DataVision Deutschland GmbH se sídlem v Düsseldorfu byla založená v roce 1995 a už 25 roků je jedním z předních integrátorů technologií AV, jednotné komunikace a pracovišť, který slouží rostoucí klientské základně na podnikových, veřejných a vzdělávacích trzích v Německu.

DataVision nabízí nejlepší technologie ve své třídě s integrovanými AV a IT řešeními pro individuální konferenční místnosti a moderní konferenční místa, jako i jednotnou komunikaci a spolupráci. Díky tomu, že společnost DataVision má pobočky po celém Německu, je s klienty v přímém kontaktu, což jim zabezpečuje individuální poradenství a komplexní podporu.

Více informací najdete na www.datavision.net

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128