Ricoh svým CSR projektem Snídaně pro neziskovky podpořil neziskovou organizaci Borůvka Praha o.p.s.
23.10.2018

Ricoh svým CSR projektem Snídaně pro neziskovky podpořil neziskovou organizaci Borůvka Praha o.p.s.

Praha, 23. října 2018 – Zaměstnanci společnosti Ricoh Czech Republic uspořádali ve středu 17. 10. 2018 dobročinnou snídani, jejíž výtěžek darovali pražské neziskové organizaci Borůvka Praha o.p.s.
boruvka praha
Zaměstnanci Ricoh připravili bohatou snídani z domácí produkce
Společnost Ricoh Czech Republic v rámci své CSR strategie pořádá pravidelně jednou za čtvrt roku tzv. „Snídaně pro neziskovky“. Myšlenka tohoto projektu je jednoduchá. Tým zaměstnanců z jednoho oddělení připraví snídani pro své kolegy z kanceláře, ať už vlastnoručně upeče, uvaří nebo něco dobrého zakoupí. Finanční částka, která se během snídaně vybere, je darována dle výběru organizujícího týmu snídaně na podporu určité organizace z neziskového sektoru.
Finanční výtěžek od zaměstnanců z poslední dobročinné snídaně byl 5.000 Kč, ale jelikož společnost Ricoh tuto částku ještě zdvojnásobila, činil celkem 10.000 Kč a putoval do pražské neziskové organizace Borůvka Praha o.p.s.
„Tato částka bude využita na podporu pracovního uplatnění lidí s tělesným postižením,“ sděluje Veronika Moudrá, fundraiserka Borůvky Praha o.p.s.. „Nejen, že zaměstnanci napekli luxusní kousky a připravili skvělá míchaná vajíčka, ale ještě se do toho vrhli s plnou vervou.“, doplňuje Veronika Moudrá.
„Projekt Snídaně pro neziskovky běží pravidelně od roku 2017 a je mezi zaměstnanci Ricoh velice oblíbený. Nejen, že finančním výtěžkem podpoříme dobrou věc, ale budujeme a upevňujeme tak pozitivní firemní kulturu na pracovišti, která je v rámci fungování kterékoliv organizace velice důležitá“, říká Eliška Kačerová, Marketing Specialist, RICOH Czech Republic s.r.o.

O neziskové organizaci Borůvka Praha o.p.s.

Borůvka Praha o.p.s. je pražskou neziskovou organizací, která od roku 1998 pomáhá lidem s tělesným postižením a jejím hlavním partnerem je Jedličkův ústav a školy. Organizace je výjimečná tím, že pomáhá lidem s handicapem v průběhu celého jejich života. V dětství dopravou do škol, dále fyzioterapií, tréninkovým pracovním programem a završením všeho je pomoc s hledáním pracovního místa a samotné zaměstnávání. V roce 2013 získala organizace 2. místo v soutěži Národní cena kariérového poradenství – ocenění dobré praxe v oblasti kariérového poradenství v České Republice. V roce 2015 se umístila ve finále soutěže neziskovka roku 2015. V letošním roce organizace slaví své 20leté jubileum.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128