Ricoh zařazen do Dow Jones Sustainability World Index tretí rok po sebe
12.12.2022

Ricoh zařazen do Dow Jones Sustainability World Index tretí rok po sebe

TOKIO, 12. prosince 2022 –   Již třetí rok v řadě je společnost Ricoh zařazena do světového indexu udržitelnosti Dow Jones (DJSI World Index), jednoho z nejznámějších světových indexů ESG (environmentální, sociální a správní aspekty).

Ricoh zařazen do Dow Jones Sustainability World Index tretí rok po sebe

DJSI, sestavený společností Dow Jones & Company a S&P Global, zabývajících se výzkumem investic do udržitelnosti, je  prvním globálním indexem udržitelnosti, který hodnotí udržitelnost společnosti z hlediska ekonomického, environmentálního a sociálního rozvoje. 

DJSI prozkoumal přibližně 3 500 společností z celého  světa a letos vybral 332 společností  do světového indexu DJSI. Mezi 36 společnostmi v oblasti počítačů, periferií a kancelářské elektroniky získala společnost Ricoh nejlepší skóre* v následujících sedmi kategoriích: významnost, obchodní etika, podávání zpráv o životním prostředí, environmentální politika a systémy řízení, sociální chování, přilákání a udržení talentů a firemní spoluúčast a sociální přínos. 

Kromě světového indexu DJSI je společnost Ricoh také zahrnuta do indexu DJSI Asia/Pacific již pět let po sobě.

Přístup společnosti Ricoh k udržitelnosti spočívá v úsilí o udržitelnou společnost prostřednictvím rovnováhy tří P – prosperity (ekonomika), lidí (společnost) a planety (životní prostředí). Za účelem realizace této společnosti Ricoh identifikoval sedm  základních problémů ve dvou oblastech: „Řešení sociálních otázek prostřednictvím podnikání“ a „Robustní infrastruktura řízení“ a stanovila 17 cílů ESG  ve spojení s jednotlivými aspekty s cílem řešit tyto problémy . Společnost Ricoh bude i nadále přispívat k řešení sociálních otázek a dosahování cílů udržitelného rozvoje prostřednictvím svých obchodních aktivit.

*K 10. prosinci 2022

Související odkazy:

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

Ricoh’s Approach to Seven Material Issues and ESG Targets

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128