Společnost Ricoh byla zařazena do seznamu „A List“ organizace CDP mezi aktivní leadery v oblasti klimatických opatření
11.12.2020

Společnost Ricoh byla zařazena do seznamu „A List“ organizace CDP mezi aktivní leadery v oblasti klimatických opatření

TOKIO, 11. prosince, 2020 – Společnost Ricoh Company, Ltd. získala uznání za své vedoucí postavení v oblasti udržitelného podnikání neziskovou charitativní organizací CDP*1, která vede přední globální systém zveřejňování informací o dopadech na životní prostředí při řešení klimatických změn. Společnost Ricoh byla v souvislosti s klimatickými změnami zařazena do seznamu „A List“ organizace CDP za rok 2020, který zahrnuje 270 společností, z toho 53 je japonských.

Seznam CDP, pojmenovaný „A List“, tvoří společnosti uznávané jako světoví leadeři, kteří prokázali vynikající výsledky v rámci své činnosti a strategii, reagujíc tak na změnu podnebí. Průzkum organizace CDP zahrnuje víc než 5 800 společností na celém světě.
Ricoh achieves CDP “A List” for climate action leadership
V březnu společnost Ricoh aktualizovala své environmentální cíle na základě změn celosvětových trendů, týkajících se globálního oteplování upravením svého globálního cíle ve snižovaní GHG (skleníkových plynů) pro vlastní emise. V porovnaní s rokem 2015 zvýšila společnost svůj cíl zredukovat GHG z 30 % na 63 % pro rok 2030. Tento nový cíl, který byl schválený SBTi*2, pomůže omezit globální oteplování na 1,5 °C oproti předindustriální éře. Úsilí společnosti Ricoh o zmírnění klimatických změn, jako i její komplexní zveřejňování informací jsou mezinárodně chválené.
Změna klimatu je jedním z nejnaléhavějších společenských problémů, kterým lidstvo čelí. Společnost Ricoh se zavázala stát se uhlíkově neutrální do roku 2050 a nadále bude pokračovat v prosazovaní realizace společnosti s nulovými uhlíkovými emisemi prostřednictvím aktivit na úsporu energie, obnovitelné energie a aktivním zapojení se do mezinárodních iniciativ.

Související informace

  • Seznam „A List“ zaměřený na životní prostředí a kompletní skóre společnosti
  • Environmentální prohlášení a environmentální cíle skupiny Ricoh
  • Závazek společnosti Ricoh ke společnosti a Zahrnutí a poznávání Indexu ESG

*1 CDP je globální nezisková organizace, která vede společnosti a vlády ke snižování svých emisí skleníkových plynů, zajišťování ochrany vodních zdrojů a k ochraně lesů. Jako poskytovatel průzkumu klimatu, který byl jednohlasně zvolený investory, a spolupracující s institucionálními investory s kapitálem v hodnotě 106 triliónů dolarů, využívá svou sílu, aby motivoval společnosti ke zveřejňování a řízení jejich vlivu na životní prostředí. V roce 2020 více než 9 600 společností s více než 50% globální tržní kapitalizací zveřejnilo prostřednictvím CDP své environmentální údaje. Připojili se tak ke stovkám měst, států a regionů, které zveřejnili informace, díky čemuž je platforma CDP jedním z nejbohatších zdrojů informací na celém světe o tom, jak společnosti a vlády ovlivňují změnu životního prostředí. Organizace CDP je zakládajícím členem koalice We Mean Business Coalition.

*2 SBTi je přidruženou iniciativou CDP, UN Global Compact, World Resources Institute a World Wildlife Fund, jejímž účelem je umožnit vedoucím společnostem na trhu stanovit si ambiciózní a smysluplné cíle podnikového snižování skleníkových plynů.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128