Světový měsíc eko aktivit ricoh 2017
01.06.2017

Světový měsíc eko aktivit ricoh 2017

Praha, 1. června 2017 – Společnost Ricoh, počínaje čtvrtečním dnem 1.6.2017, vyhlásila měsíc červen světovým měsícem ekologických aktivit, do kterých se zapojí dceřiné společnosti Ricoh napříč celou naší planetou. Součástí celosvětových eko aktivit je projekt s názvem “Ricoh Global Eco Action 2017”, jehož cílem je povzbudit a pobídnout zaměstnance k tomu, aby zapřemýšleli o svém životním prostředí a zapojili se do ekologických aktivit.

ECO Ricoh
Každoročně, již od roku 1972, vyhlašuje OSN den 5. června Světovým dnem životního prostředí, který je největší světovou událostí na podporu ekologie. Společnost Ricoh tento zelený den „Common Action Day“ slaví již od roku 2006 a letos proběhne již dvanáctý ročník.

Letošní rok si společnost Ricoh stanovila a přijala “Environmentální cíle společnosti Ricoh“, se záměrem dosáhnout do roku 2050 nulové hodnoty emisí skleníkových plynů v celém hodnotovém řetězci společnosti. Skupina Ricoh posílí veškerá opatření, aby se stala společností s nulovými emisemi CO2, v souladu s Pařížskou dohodou, která vstoupila v platnost v roce 2016.

K dosažení vytyčeného cíle bude společnost Ricoh muset přijmout řadu opatření, včetně četných energeticky úsporných aktivit a aktivního využívání obnovitelných zdrojů energie, a také se, jako první japonská společnost, připojit ke světové iniciativě RE100(*), věnující se aktivnímu využíváním obnovitelných zdrojů energie.

Společnost Ricoh klade rovněž velký důraz na takové aktivity, jako je Světový měsíc eko aktivit, které všem zaměstnancům skupiny Ricoh na celém světě, což je zhruba 100 000 lidí, dávají příležitost být odpovědní a aktivní v ochraně životního prostředí na naší zeměkouli. Společnost Ricoh aktivně podporuje účast na těchto aktivitách a sdílení informací nejrůznějšími způsoby s cílem spojit síly se zaměstnanci, jejich rodinami, přáteli, s místními komunitami a zákazníky, aby rozšířili své ekologické aktivity v ještě větším měřítku.

(*) RE100:
Světová iniciativa, založená společnostmi, které souhlasily s cílem získat 100% elektřiny, kterou potřebují pro své podniky, z obnovitelných zdrojů energie. Společnost Ricoh se zavázala používat do roku 2030 minimálně 30% energie z obnovitelných zdrojů a do roku 2050 celých 100%.

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128