Tisk má moc změnit péči o pacienty ve zdravotnictví
17.07.2018

Tisk má moc změnit péči o pacienty ve zdravotnictví

Praha,17. července 2018 – Nový průzkum, který si zadala společnost Ricoh, odhalil, že nové tiskové technologie mohou zásadně ovlivnit evropský zdravotnický systém, od uvolnění rozpočtových tlaků až po individualizovaný přístup k péči o chronicky nemocné.

Podle výsledků výzkumu se 68 % profesionálních zdravotníků domnívá, že nové tiskové technologie mají potenciál pro převratné změny v sektoru zdravotnictví. Vedle pokrokové výroby protetických náhrad na míru nebo ve výrobě léků na zakázku 74 % odborníků ve zdravotnictví již dnes využívá nové tiskové technologie, což vede ke zvýšení míry přesné diagnostiky a snížení úmrtnosti. Navíc 51 % respondentů tvrdí, že aplikace nových tiskových technologií pro rychlejší výrobu implantátů pacientům na míru, jako jsou kostní či zubní štěpy, výrazně snižuje dobu nutnou pro hospitalizaci a současně je rozhodující pro zkrácení doby rekonvalescence.

Stephen Palmer, generální ředitel společnosti Ricoh Czech Republic a Slovakia, komentuje: „Již brzy se ukáže, že využívání inovativních tiskových technologií je pro zdravotnické systémy nutností, aby se zadáním „za méně dělat více“, mohly i nadále poskytovat vysoce kvalitní péči. Nové technologie, jako je 3D tisk orgánů z gelu na vodní bázi, již dnes přinášejí chirurgům možnost učit se ještě před samotnou operací. Tisk léků, vrstvu za vrstvou, cílených na konkrétní onemocnění, se může už brzy stát realitou.

Se zvyšující se délkou života a významným vzestupem výskytu chronických chorob napříč Evropou[1], se léčba stává složitější, protože onemocnění trápí pacienty delší část jejich života. V reakci na to 65 % respondentů z řad poskytovatelů zdravotní péče používá nové tiskové technologie k přípravě materiálů podle různých individuálních potřeb pacientů, a to i pro pacienty starší nebo ve vzdálených lokacích. 46 % profesionálních zdravotníků dokonce uvádí, že bez investic do 3D tisku se do pěti let začnou potýkat s potížemi při upokojováním potřeb pacientů.

Výhody pro zdravotnická zařízení neplynou jen z využívání pokrokových, špičkových inovací v oblasti tiskových technologií. Zdravotnictví je sektor nesmírně zatížený administrativou. Přechodem na digitální systémy mohou zdravotníci podstatně zkrátit a ušetřit čas, který věnují administrativní práci, snížit náklady a zvýšit zabezpečení dat.“ dodává Palmer.

Poznámka: Společnost Ricoh si zadala kvantitativní výzkum, který zjišťoval názory 787 pracovníků ve zdravotnictví s rozhodovací pravomocí z celé Evropy

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128