Zpřísnění kontrol dat a systémů v rámci Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti
22.09.2022

Zpřísnění kontrol dat a systémů v rámci Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti

David Mills, předseda představenstva Ricoh Europe, Ricoh Europe

Ricoh Europe, Londýn, 22.  Září 2022 - V posledních letech se na pořadu jednání firem dostalo do popředí mnoho věcí. Kybernetická bezpečnost je určitě na špici nebo (věřím, že to platí ve všech společnostech) obsadila první místo.

Zpřísnění kontrol dat a systémů v rámci Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti

Dnešní lídři společností jsou stále informovanější o všech problémech spojených s ransomwarem a malwarem. Musí být.

Říjen je Evropským měsícem kybernetické bezpečnosti, což je každoroční kampaň EU, jejíž cílem je zdůraznit význam digitální bezpečnosti a kybernetické hygieny. Již desátý rok v řadě nám bude sloužit jako výzva, abychom si dávali pozor na pokusy o vniknutí a neoprávněný přístup. Je to také připomínka, že je třeba každý den dodržovat základní osvědčené postupy, jako je zajištění ochrany pracovního vybavení a nejobtížněji uhodnutelných hesel.

Údaje agentury Evropské unie pro kybernetickou bezpečnost ENISA ukazují, jak zločinci nadále využívají pandemii ke zvýšení svého úsilí. Například v důsledku COVID-19 došlo k více než 10 milionům útoků DDoS (Distributed Denial-of-Service), které uživatelům sítě nebo systému zabránily v přístupu k relevantním informacím nebo službám. Podvodníci a hackeři však nejsou jedinou hrozbou. Ve skutečnosti je přibližně polovina neškodných hrozeb způsobena nesprávným nastavením, včetně lidské chyby a fyzického poškození IT infrastruktury. Na vedení firem je tedy kladen důraz na zavedení silného dlouhodobého závazku k zajištění ochrany a integrity jejich dat a systémů.

Během října v Ricoh Europe opět zahájíme interní kampaň, která pomůže zajistit, aby naši lidé zůstali ostražití vůči hrozbám kybernetické bezpečnosti – od zřejmých až po dobře maskované. Tato aktivita doplňuje naše průběžná školení a iniciativy, které jsou přínosem pro naši společnost, zákazníky a zaměstnance. 

Bezpečnost je skutečně součástí naší DNA ve společnosti Ricoh. Je standardní součástí každého produktu a služby již od návrhu. To zahrnuje RICOH RansomCare powered by BullWall – řešení bez agentů, které detekuje probíhající škodlivé šifrování a poškození souborů předtím než se spustí reakce, která vám umožní izolovat a deaktivovat napadené zařízení a zároveň zašifrovat data.

Bezpečnost je klíčovou součástí také naší růstové strategie, a to jak organicky, tak prostřednictvím akvizic, které provádíme. To zahrnuje akvizici společnosti MTI Technology, která pomáhá tisícům společností transformovat jejich IT operace využitím nejnovějších technologií, snížením provozních nákladů a zvýšením flexibility při současném zmírnění rizik.

Ve světě plném naléhavých požadavků a naléhavých problémů si vedoucí představitelé firem jednoduše nemohou dovolit relaxovat, pokud jde o kybernetickou bezpečnost. Důsledky jednoho pochybení se mohou ukázat jako nevratné a mohou mít katastrofální důsledky pro společnost a její zákazníky. Nepochybuji o tom, že Evropský měsíc kybernetické bezpečnosti vám to důrazně připomene.

Zde máte přístup k celé řadě informací a materiálů o kybernetické bezpečnosti od společnosti Ricoh.

Zdroj: David Mills, předseda představenstva Ricoh Europe, LinkedIn

|O společnosti Ricoh|

Ricoh podporuje digitální pracoviště pomocí inovativních technologií a služeb, které umožňují chytřejší práci odkudkoliv.

Se znalostmi a organizačními schopnostmi získanými během své 85leté historie je Ricoh předním poskytovatelem digitálních služeb, správy informací a tiskových a zobrazovacích řešení navržených pro podporu digitální transformace a optimalizaci výkonnosti firem.

Společnost Ricoh Group se sídlem v Tokiu má pobočky po celém světě a její produkty a služby jsou nyní k dispozici zákazníkům v přibližně 200 zemích a regionech. Ve fiskálním roce končícím březnem 2022 měla skupina Ricoh celosvětové tržby ve výši 1 758 miliard jenů (cca 14,5 miliard USD).

Pro další informace navštivte www.ricoh.cz.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv uváděné názvy produktů jsou registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.

Kontakt pro média:

RICOH Czech Republic s.r.o.

E-mail: marcom@ricoh.cz 

Mobile: +420 702 245 128