Dle IDC MarketScape je Ricoh světovým lídrem v oblasti tisku a zabezpečení dokumentů

Praha 13. listopadu, 2017 – Zpráva analytiků společnosti IDC vyzdvihuje „portfolio hloubkových řešení“ a „vyvážený globální model poskytování služeb“ společnosti Ricoh.

V nové zprávě MarketScape společnosti IDC analytici uvádějí, že ucelené portfolio řešení v oblasti zabezpečení, v kombinaci se základními kompetencemi v řízených službách, službami poskytovanými pro infrastrukturu a workflow a vývojem softwaru, pomohlo společnosti Ricoh dostat se na přední pozici mezi dodavateli řešení pro zabezpečení v prostředí tisku a dokumentů.“1

V rámci analýzy prováděné společností IDC byla společnost Ricoh vyhodnocen jako „Leader“ v kategorii dodavatelů produktů a služeb. K tomu závěrečná zpráva „IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2017 Vendor Assessment” dále uvádí, že robustní portfolio služeb a řešení vyrostlo z globálního přístupu značky k inovacím v zabezpečení se silnou orientací na zákazníky.

Společnost Ricoh, která se zasazuje o posilování digitálních pracovišť, propojuje své zabezpečovací služby, znalost odvětví, zkušenosti a školení a širokou nabídku produktů své značky s řešeními partnerských firem. Dané portfolio přináší celou řadu možností a potřebných odborných znalostí, které zákazníkům pomáhají najít si konkrétní řešení přizpůsobené jejich individuální situaci.

“Z naší analýzy jasně vyplývá, že pro Ricoh je zabezpečení na prvním místě. Všechny jejich produkty i služby jsou od samého počátku navrhovány a krok za krokem budovány s myšlenkou na maximální bezpečnost,” komentuje Robert Palmer, Research Director, Imaging, Printing, and Document Solutions, IDC. „Společnosti Ricoh se podařilo vybudovat si širokou základnu vlastních a partnerských technologií a produktů pro řešení bezpečnostních problémů zákazníků všech velikostí a odvětví. Rozsáhlé portfolio značky zahrnuje vše od zabezpečení zařízení a aplikací přes kyber-bezpečnost, zabezpečení sítí a informačních systémů, až po ochranu dat a obsahu. A to vše zdařile podporuje její globální model poskytování služeb, který Ricohu pomáhá odlišit se od mnoha jeho konkurentů.”

Ve zprávě je rovněž oceněn model systému společnosti Ricoh pro globální poskytování služeb, který jí umožňuje „poskytovat konzultační služby soustavně a podle běžně uznávaných zásad.“

1 “IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2017 Vendor Assessment,” doc #US41988517, October 2017.

IDC MarketScape

MarketScape, model analýzy firem společnosti IDC, je navržen tak, aby poskytl celkový přehled o konkurenceschopnosti dodavatelů informačních a komunikačních technologií na daném trhu. Metodologie výzkumu využívá přísnou metodiku hodnocení založenou na kvalitativních i kvantitativních kritériích, která vede k souhrnnému grafickému znázornění pozice každého prodejce na daném trhu. IDC MarketScape poskytuje jasnou strukturu pravidel a kritérií, podle kterých lze smysluplně porovnávat nabídku a schopnosti produktů a služeb, současné i budoucí faktory úspěchu na trhu IT a telekomunikačních služeb. Tento rámec rovněž poskytuje zájemcům o nákup technologií komplexní hodnocení silných a slabých stránek jejich stávajících a uvažovaných prodejců.

O společnosti Ricoh

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.czwww.ricoh.sk

E-mail: eliska.kacerova@ricoh.cz

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.