Ricoh na veletrhu IDTechEx 2018 představí řadu možností pro průmyslový tisk

Praha, 9. dubna 2018 – Ricoh připravuje na veletrh IDTechEx, který se koná ve dnech 11. – 12. dubna v Kongresovém centru Estrel v Berlíně v Německu, představení rozmanitých ukázek možností v rámci průmyslového tisku.

Zástupci společnosti Ricoh představí pestré portfolio novinek, mezi nimiž budou aditivní materiály pro aplikace na keramiku, sklo, kov a pro průmyslový tisk. Vystavované technologie a materiály doplňují nabídku Ricohu pro aditivní výrobu, průmyslový inkoustový tisk a možnosti sledování a řízení spotřeby energie čili energetického managementu.

Veletrh IDTechEx bude také první příležitostí v Evropě, kdy společnost Ricoh představí svůj nový nátěrový materiál Solar Dye Cell, vyvinutý pro „energetic harvesting“. Současně odborníci Ricohu na průmyslový tisk předvedou praktické využití fotovoltaických a vodivých materiálů v kombinaci s inkjetovou technologií.

Dave Varty, vedoucí divize podnikového vývoje, Industrial Business, společnosti Ricoh Europe, komentuje: „Historie společnosti Ricoh jako odborníka na aplikace ve výrobě a průmyslu se datuje od našeho založení v roce 1936. Od té doby jsme přinesli řadu novinek od výroby tiskových hlav až po umělé žíly, určené k výcviku lékařů."

Dave Varty na veletrhu představí aktuální soubor významných inovací v aditivní výrobě, které vznikaly s využitím klíčových odborných znalostí posbíraných během posledních 80 let vývoje a dovedly Ricoh k jeho současné obsáhlé nabídce technologií v průmyslovém tisku.

„Patentované technologie značky Ricoh využívají nejrůznější odvětví od biomedicíny přes farmacii až po automobilový průmysl a strojírenství. Vedle našich bohatých zkušeností s inkousty a tonery jsou to též nylony, kovy, keramika či třeba pojiva,“ dodává Varty.

Zástupci firmy Ricoh budou k dispozici u stánku K16 po celou dobu konání veletrhu.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk