Ohlédnutí se za letošním ročníkem Reklamy Polygraf 2019

Praha, 18. dubna 2019 – Společnost RICOH se zúčastnila již tradičního mezinárodního veletrhu REKLAMA POLYGRAF (RP).Nadčasové technologie RICOH návštěvníkům letošního veletrhu ukázaly, jak využít aktuálních trendů k jejich rozvoji v polygrafickém průmyslu.

Video z letošního ročníku RP můžete shlédnout ZDE!

„Letošní veletrh RP potvrdil již dříve nastolený trend stoupajícího zájmu o digitální tiskové technologie RICOH a to jak v oblasti CutSheet, kde jsme prezentovali naše unikátní laserové archové stroje RICOH Pro C9200 a Pro C7200X, tak v oblasti DTG, tedy přímého potisku textilu prostřednictvím inkoustové technologie. Velikému zájmu se také těšila dokončovací zařízení od společnosti FORMICA CZ, díky kterým mohli návštěvníci našeho stánku přihlížet laminování či lakování našich výtisků. Celkově považuji letošní RP opět za velice úspěšnou akci, jak v navazování nových obchodních kontaktů, tak v rozšiřování spolupráce se stávajícími zákazníky a partnery,“ říká Jakub Eremiáš, Commercial and Industrial Printing Director Ricoh Czech Republic s.r.o.

Polygrafickému publiku jsme v rámci archového tisku prezentovali obě naše unikátní archové technologie. Nejvýkonnější produkční tiskárna RICOH Pro C9200 zaujala mnohé fotografy kvalitou panoramatických snímků na pohlednicovém materiálu o tloušťce 650 mikronů a formátu 700x330 mm. Hosté z oblasti obalového průmyslu sledovali výrobu obalu z lepenky CKB Carrier v nejvyšší dostupné gramáži 380g, přičemž limit stroje je až 470 g/m2. Vznikla tak pevná krabička, kterou obdržel každý návštěvník expozice RICOH, včetně překvapení uvnitř.

Portfolio všestranných produkčních zařízení zastoupil RICOH Pro C7200X s doplňkovými barvami Neon Pink, Clear, White a Invisible Red. Díky spolupráci s dokončovacími technologiemi Duplo, vznikala přímo na stánku sada různých vzorků s využitím bílého toneru nebo unikátních oranžových odstínů díky toneru Neon Pink. Vzorky byly také na místě laminovány a zušlechtěny 3D lakem na zařízení Duplo DuSense, novince v nabídce společnosti FORMICA CZ. Návštěvníci byli mile překvapení, s jakou přesností lze pracovat při následném lakování nebo automatickém řezání vizitek.

Tiskárna RICOH Pro C7200X se podílela i na výrobě již zmíněné krabičky potiskem velmi tenkého ofsetového papíru 60g, na kterém bylo jméno návštěvníka a čas jeho návštěvy na našem stánku. Do tohoto personalizovaného výtisku byla elegantně zabalena krásná bavlněná taška potištěná naší novou tiskárnou RICOH Ri 1000 pro přímý potisk textilu s využitím bílého inkoustu.

Zájemci o automatizaci výrobních procesů mohli sledovat zakázkovou výrobu fotografických pohlednic ve spolupráci se společností Grafie CZ s.r.o. Ta měla na svém stánku originální fotokoutek s legendárním motocyklem Čezeta, kde se návštěvníci vyfotili a během několika minut si na stánku RICOH vyzvedli originální pohlednici tištěnou technologií RICOH a dokončenou multifunkčním řezacím strojem Duplo. Celý proces byl řízen softwarem RICOH Totalflow s efektivním využitím čárových kódů pro eliminaci manuálních operací.

I letos jsme zákazníkům v tisku na textilie umožnili nahlédnout do portfolia DTG tiskáren RICOH. V loňském roce na trh uvedený model Ri 100 opět vzbudil velkou pozornost svou jednoduchou manipulací, přípravou dat pro tisk, variabilitou a vysokou kvalitou tisku.

Nový nástavec na potisk rukávů, ponožek a rukavic rozšiřuje možnosti a podporuje kreativitu uživatelů, stejně tak i koncových zákazníků. Vylepšený ovládací software, který s vámi komunikuje v češtině, dokáže operátorovi nahlásit termín údržby, potřebu čištění hlav či servisní stanice. Ricoh design software, který je dodáván s touto technologií, je vylepšený o kalkulaci nákladů na tisk ještě před tiskem. Stejně tak i implementovaná měřítka v pracovní ploše zjednodušují nastavení pozice obrazu.

Představenou novinkou, která se stala tahákem všech zainteresovaných zákazníků, se stal model Ri 1000, který již přes půl roku zdokonaluje a kastumizuje textilie na americkém trhu. V letošním roce je tento model úspěšně prezentován v Evropě a koncem května by měl být již plně prodejný i v České republice a na Slovensku.

Tato technologie přináší spoustu prvků, které zjednodušují a automatizují tisk dle potřeb zákazníků. Na velkém dotykovém panelu může operátor zvolit záložku s uloženými tisky, s informací o inkoustech, teplotě a vlhkosti, kalibrovat tiskové hlavy či nástavec, nebo nastavit stroj dle vlastní potřeby. Velikost tisknuté plochy 406 x 508mm v rozlišení až 1200 x 1200 DPI, umožnuje velkoplošný potisk triček a mikin. Nástavce jsou uchyceny pomocí magnetu pro jednoduchou manipulaci. Funkce parkování bílé tiskové hlavy dovolí zákazníkům, kteří teprve vstupují do tohoto segmentu a nemají dostatek zakázek na potisk s bílou, ekonomickým způsobem pracovat s touto tiskárnou a s tiskem bílou barvou. Plnobarevné celoplošné výstupy s ostrými detaily a jemnými přechody, bez plastického efektu, byly oceňovány všemi zákazníky. Věříme, že tento model bude přínosem pro své zákazníky a posune tak hranici v kreativnosti a uspokojení vysokých nároků koncových zákazníků.

Nadčasové technologie RICOH návštěvníkům letošního veletrhu ukázaly, jak využít aktuálních trendů k jejich rozvoji v polygrafickém průmyslu. IGNITE YOUR BUSINESS!

Ricoh svými inovativními technologiemi a službami podporuje a rozvíjí digitální pracoviště a umožňuje tak lidem efektivnější a lepší práci. Již více než 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, IT služeb, řešení pro komerční a produkční tisk, digitálních kamer, fotoaparátů a produkčních zařízení.

www.ricoh.cz , www.ricoh.sk

Eliška Sobotková