Ricoh na veletrhu formnext 2017 představí nový materiál pro vysokorychlostní 3D tiskárny

Praha, 14. října 2017 – Ricoh uvádí na trh nový materiál pro tisk na své SLS® 3D tiskárně RICOH AM S5500P, čímž otevírá zákazníkům dveře k širšímu spektru uplatnění.

Vysokorychlostní 3D tiskárna RICOH AM S5500P

Ricoh jako první vyvinul polybutylentereftalát (PBT) vhodný pro tisk na SLS® strojích.

Termoplastický polyester PBT je vysoce pevnostní, teplotně odolný materiál. Jeho kompatibilita s první 3D tiskárnou značky Ricoh naplňuje rostoucí požadavky technologů na aditivní materiály při výrobě stále lehčích komponent, na kratší výrobní lhůty a nižší náklady při vývoji prototypů. Rozsah využití PBT je široký, od automobilových motorů až po koupelnové vybavení, vhodný je zejména pro výrobu elektrotechnických a elektronických kompozitních dílů. Výsledný materiál PBT pro SLS tiskárny má přitom podobné vlastnosti jako plasty používané pro vstřikování do forem.

Vzorky PBT bude Ricoh vystavovat během veletrhu formnext – mezinárodní výstavy a konference o nové generaci výrobních technologií. Odborníci z divize aditivní výroby společnosti Ricoh budou v hale 3.0, stánek D20 po celou dobu trvání akce, která se koná ve dnech 14. - 17. listopadu na výstavišti Messe Frankfurt v Německu.

Materiál bude v prodeji pro zákazníky společnosti Ricoh od poloviny roku 2018.

Ricoh podporuje digitální pracoviště, která využívají inovativní technologie a služby, jež lidem umožňují pracovat lépe a snadněji. Již přes 80 let společnost Ricoh inspiruje k inovacím a je významným dodavatelem systémů pro řízení dokumentů, služby IT, řešení pro komerční a produkční tisk, digitální kamery a fotoaparáty a průmyslové systémy.

Skupina Ricoh, s hlavním sídlem v Tokiu, působí přibližně ve 200 zemích a regionech na světě. V závěru fiskálního roku na konci března 2017 dosáhla Skupina Ricoh celosvětově obratu ve výši 2 028 miliard jenů (přibližně 18,2 miliardy USD).

www.ricoh.cz, www.ricoh.sk

Mobile: +420 604 297 454

Copyright 2017 Ricoh. Všechna práva vyhrazena.